Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κύβος ερρίφθη - Μέχρι και ο DeSantis παραδέχεται την υπεροχή Trump: Είμαστε πολύ πίσω

Ο κύβος ερρίφθη - Μέχρι και ο DeSantis παραδέχεται την υπεροχή Trump: Είμαστε πολύ πίσω
Trump και DeSantis είναι οι δύο μεγάλοι «αντίπαλοι» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
Σχετικά Άρθρα
Δεδομένη θα πρέπει η κάθοδος του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και ο μεγάλος αντίπαλος του στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, Ron DeSantis, παραδέχεται ότι η μάχη απέναντι στον πρώην πρόεδρο θα είναι δύσκολη και ότι είναι «πολύ πίσω» στις δημοσκοπήσεις.
«Αυτή τη στιγμή στις εθνικές δημοσκοπήσεις, είμαστε πολύ πίσω, θα είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχτώ αυτό», δήλωσε ο Steve Cortes, κορυφαίος εκπρόσωπος του Ron DeSantis, για να συνεχίσει «πιστεύω στο να είμαι ευθύς και πραγματικά ειλικρινής. Είναι μια δύσκολη μάχη. Δεν νομίζω ότι είναι μια μάχη που δεν μπορεί να κερδηθεί σε καμία περίπτωση. Αλλά είναι σαφές ότι ο Donald Trump είναι ο επικρατέστερος, ιδίως μετά τις κατηγορίες. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από τις κατηγορίες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι Trump και DeSantis είναι οι δύο μεγάλοι «αντίπαλοι» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
«Και είναι κατανοητό ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να συσπειρωθούν στο πλευρό του, όταν έχει υποστεί άδικη, όχι πραγματικά ποινική δίωξη, αλλά δίωξη -ιδιαίτερα το κατηγορητήριο του Alvin Bragg, το οποίο θεωρώ ότι ήταν απλώς μια απόλυτη απάτη. Οπότε, είναι κατανοητό το γεγονός ότι υπήρξε μια συσπείρωση υπέρ του Trump εκεί». «Στις τέσσερις πρώτες πολιτείες, οι οποίες έχουν τεράστια σημασία, οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ πιο σφιχτές, εξακολουθούμε να είμαστε σαφώς πίσω. Είμαστε διψήφιοι, έχουμε δουλειά να κάνουμε», είπε.
Σύμφωνα με τον Cortes ο DeSantis δεν είναι τόσο γνωστός όσο ο Trump. «Πολλοί απλοί Αμερικανοί» εκτός Φλόριντα δεν γνωρίζουν πολλά για τον DeSantis, είπε. «Ενώ τον Trump τον γνωρίζουν όλοι. Είναι κυριολεκτικά η πιο αναγνωρίσιμη και γνωστή προσωπικότητα στον κόσμο, σίγουρα στην Αμερική. Οπότε δεδομένου αυτού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τον κυνηγάμε».

Οι δημοσκοπήσεις

Ο Cortes πιστεύει ότι οι προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών είναι «ένας αγώνας δύο ανδρών» μεταξύ του DeSantis και του Trump. «Είμαστε σαφώς το αουτσάιντερ. Δίνουμε ξεκάθαρα μάχη σε ανηφορικό έδαφος».
Ενώ το λέγοντας ότι σέβεται τον Trump και τους υποστηρικτές του, ο Cortes επεσήμανε ότι αν η εκστρατεία του DeSantis «δεν θα επικρατήσει» στις προκριματικές εκλογές του ρεπουμπλικανικού κόμματος, «θα κάνουμε τον πρόεδρο Trump καλύτερο με τέτοιου είδους προκριματικές εκλογές»
Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι ο Trump προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προκριματικές εκλογές του GOP. Μια έρευνα που διεξήχθη τον Ιούνιο από την Echelon Insights έδειξε ότι το 49% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε τον Trump στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών σε σύγκριση με το μόλις 18% για τον DeSantis.
Ο τρίτος Vivek Ramaswamy έλαβε υποστήριξη 10%, με τους υπόλοιπους υποψήφιους του GOP να συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά.
Μια δημοσκόπηση του NBC News από τα τέλη Ιουνίου έδειξε ότι το προβάδισμα του Trump έναντι του DeSantis διευρύνθηκε μετά την την παραπομπή του πρώην προέδρου, κάτι που σημείωσε ο Cortes στο Twitter του Spaces συνέντευξή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης