Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάχτη 16 Leopard, τροφή για κανόνια HIMARS, Storm Shadow - Shoigu (Ρωσία): Η ανταρσία Wagner απέτυχε

Στάχτη 16 Leopard, τροφή για κανόνια HIMARS, Storm Shadow - Shoigu (Ρωσία): Η ανταρσία Wagner απέτυχε
Οι Ουκρανοί δεν έχουν επιτύχει τίποτα ακόμα στην αντεπίθεση τους υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu
Σχετικά Άρθρα
Για αποτυχία της ανταρσίας της Wagner αλλά και για αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να καταστρέψουν μεγάλο μέρος του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού που εστάλη στο Κίεβο.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που εξαπέλυσαν στις 4 Ιουνίου την αντεπίθεση τους, έχουν χάσει περίπου 2.500 μονάδες διαφόρων όπλων.
Δεν τα έχουν καταφέρει.
Γενικά ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του σε καμία κατεύθυνση.
Αυτό μαρτυρά τις ικανότητες των στρατιωτών μας αλλά και τις σαφές διογκωμένες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για τα δυτικά όπλα» είπε ο Shoigu.

Στάχτη τα Leopard

«Μόνο στις κατευθύνσεις Zaporizhia, Yuzhno-Donetsk και Donetsk ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 15 μαχητικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, καθώς και 920 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και 16 Leopard» είπε ο Shoigu, ο οποίος αναφερόμενος στα γερμανικά τανκ, είπε πως ο αριθμός αυτών που καταστράφηκαν, «πρακτικά σημαίνει πως καταστράφηκε το 100% των Leopard που πήρε το Κίεβο από την Πολωνία και την Πορτογαλία».

Τροφή για κανόνια HIMARS, Storm Shadow

Επιπλέον ο Shoigu υποστήριξε πως η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 158 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, 25 πυραύλους Storm Shadow και 386 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τον Ιούνιο, όταν τον Μάιο, είχαν αναχαιτιστεί 196 HIMARS, 29 πύραυλοι Storm Shadow και 466 drones.
«Το Κίεβο, από το οποίο οι Δυτικοί απαιτούν να συνεχίσει την αντεπίθεση, προσπαθεί να αντισταθμίσει την αδυναμία του να επιδείξει κάποια επιτυχία στο έδαφος, μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος άμαχου πληθυσμού» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος επαίνεσε τον επαγγελματισμό των Ρώσων στρατιωτών για το ότι έχουν καταφέρει να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες των αμάχων από αυτούς τους βομβαρδισμούς.

Απέτυχαν… και οι Wagner

Ο Shoigu όμως αναφέρθηκε και στην ανταρσία της Wagner, υποστηρίζοντας πως και αυτή απέτυχε «πρωτίστως επειδή το προσωπικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έδειξε πίστη στον όρκο του και στο στρατιωτικό τους καθήκον».
«Αυτή η προβοκάτσια δεν επηρέασε τις ενέργειες των στρατευμάτων μας.
Το στρατιωτικό προσωπικό με θάρρος και ανιδιοτέλεια συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης