Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ο γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Muammar Gaddafi

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ο γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Muammar Gaddafi
Ο Gaddafi ξεκίνησε απεργία πείνας στις αρχές Ιουνίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι παραμένει φυλακισμένος από το 2015, χωρίς να έχει δικαστεί
Ο Hannibal Gaddafi, γιος του Muammar Gaddafi, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Λιβάνου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Hadath TV που έχει την έδρα του στο Ντουμπάι.
Επικαλούμενο πηγές, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο φυλακισμένος, που κάνει απεργία πείνας, υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο.
Ο Gaddafi ξεκίνησε απεργία πείνας στις αρχές Ιουνίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι παραμένει φυλακισμένος από το 2015, χωρίς να έχει δικαστεί.
Ο Hannibal Gaddafi κρατείται στον Λίβανο από τότε που ένας εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την τύχη του ιμάμη Mousa al Sadr Λιβανέζου σιίτη ιερωμένου που εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στη Λιβύη το 1978.
Ανακοινώνοντας την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας στις αρχές Ιουνίου, ο Hannibal Gaddafi - ο οποίος ήταν δύο ετών την εποχή της εξαφάνισης του Sadr - δηλώνει θύμα αδικίας και υποστηρίζει ότι κατηγορείται για κάτι που ο ίδιος δεν έχει κάνει.
Οι σιίτες του Λιβάνου θεωρούν για χρόνια το καθεστώς Gaddafi που ανατράπηκε το 2011, υπεύθυνο για την εξαφάνιση του Sadr , λέγοντας ότι η Λιβύη τον απήγαγε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη χώρα αυτή.
Ο πρώην ηγέτης Hτης Λιβύης Muammar Gaddafi συνελήφθη και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης