Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα: Να κλείσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν όψει των ταραχών - Κάποιοι επωφελούνται από τις καταστροφές

Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα: Να κλείσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  εν όψει των ταραχών  - Κάποιοι επωφελούνται από τις καταστροφές
Προτιμώ την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα κοινωνικά δίκτυα παρά τον πληθυσμό, δήλωσε ο επικεφαλής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Fabien Roussel
Ο ηγέτης του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Fabien Roussel, το κόμμα του οποίου εκπροσωπείται με 22 βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση, πιστεύει ότι τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να απενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια των αναταραχών στη χώρα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Info το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 .
«Θα χρειαστεί να εξερευνήσουμε τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Πότε θα δούμε επιτέλους τον ρόλο αυτών που αυτή τη στιγμή βγάζουν χρήματα από την αναπαραγωγή των επεισοδίων, από σκηνές ληστείας και άλλα παρόμοια;
Θα πρέπει να τεθεί φραγμός σε όσους επιδιώκουν αναζωπύρωση της σύγκρουσης.
Προτιμώ την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα κοινωνικά δίκτυα παρά τον πληθυσμό», επισήμανε.
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2023, ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Eric Dupont-Moretti επισήμανε ότι οι Γάλλοι εισαγγελείς θα πρέπει να ζητήσουν από τους παρόχους του Διαδικτύου τις διευθύνσεις IP των νέων που καλούν για ταραχές στην εφαρμογή Snapchat.
Το Snapchat είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται ευρέως στη Γαλλία και επιτρέπει την ανάρτηση  βίντεο που παραμένουν ορατά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και την ανταλλαγή προσωπικών μηνυματων.
Τα περισσότερα βίντεο για τις ταραχές που λαμβάνουν χώρα στη χώρα δημοσιεύονται σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο.
Νωρίτερα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η γαλλική κυβέρνηση συναντήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου με εκπροσώπους ψηφιακών πλατφορμών εν μέσω αναταραχών στη χώρα.
Το κανάλι BFMTV διευκρίνισε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Ψηφιοποίησης και Τηλεπικοινωνιών Jean-Noel Barraud επρόκειτο να «προειδοποιήσουν» πλατφόρμες όπως TikTok, Snapchat, Twitter «για την ευθύνη τους και να ζητήσουν την υποστήριξή τους», ειδικότερα, εφόσον χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εμπλέκονται σε «προσβολή της έννομης τάξης».
Το πρωί της Τρίτης 27 Ιουνίου 2023 , αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 17χρονο έφηβο κατά τη διάρκεια ελέγχου σε δρόμο στη Ναντέρ, ο οποίος, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους.
Σε πολλές πόλεις της Γαλλίας ξέσπασαν ταραχές που διαρκούν αρκετές ημέρες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σε όλη τη χώρα νεαροί πυρπόλησαν περίπου 3,3 χιλιάδες αυτοκίνητα, καθώς και αστυνομικά και κυβερνητικά κτίρια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, λεηλατήθηκαν περίπου 250 υποκαταστήματα τραπεζών, 200 παντοπωλεία και περίπου 10 εμπορικά κέντρα.
Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί σε πολλές πόλεις, εμπλέκονται τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα.
Συνολικά, περίπου 2,4 χιλιάδες άτομα κρατήθηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου, το ένα τρίτο από αυτά είναι ανήλικοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης