Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morawiecki (Πολωνία): Οι ταραχές στη Γαλλία δείχνουν την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ – Εμείς αντιστεκόμαστε

Morawiecki (Πολωνία): Οι ταραχές στη Γαλλία δείχνουν την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ – Εμείς αντιστεκόμαστε
Ο Πολωνός πρωθυπουργός κατήγγειλε σχέδιο εξαναγκασμού της χώρας του από την ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
Τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία καταδεικνύουν τις συνέπειες των πολιτικών της ΕΕ που επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.
«Όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει στη Γαλλία και στη Σουηδία, την οποία η παράνομη μετανάστευση έφερε στην άβυσσο.
Μόλις μέσα στη νύχτα, αρκετές εκατοντάδες σπίτια πυρπολήθηκαν, πολλές χιλιάδες αυτοκίνητα κάηκαν, τζάμια έσπασαν, νοσοκομεία και σχολεία λεηλατήθηκαν.
Αυτές είναι οι συνέπειες των πολιτικών της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, τις οποίες αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον ίδιο ΕΕ και Commission προσπάθησαν να εξαναγκάσουν την Πολωνία να αποδεχθεί τους κανόνες υποχρεωτικής υποδοχής μεταναστών ή να πληρώσει τεράστια χρηματικά ποσά για τους μετανάστες που δεν γίνονται δεκτοί.

Η Πολωνία διαφώνησε έντονα

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, διαφώνησα έντονα με μια τέτοια επιταγή, για τη μείωση του επιπέδου ασφάλειας στην Πολωνία», συνέχισε.
Το σχέδιο ενός νέου συμφώνου για τη μετανάστευση εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο στις 8 Ιουνίου.
Το σύμφωνο αποτελείται από δύο κύρια έγγραφα που αφορούν τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Προβλέπει τη θέσπιση ποσοστώσεων εισδοχής για τους παράνομους μετανάστες, καθώς και τη δυνατότητα άρνησης αποδοχής τους, αντί συνεισφοράς σε ένα ταμείο της ΕΕ για τη φιλοξενία τους σε άλλες χώρες.
Η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιτάχθηκαν στο σχέδιο.
Η Βουλγαρία, η Λιθουανία, η Μάλτα και η Σλοβακία απείχαν.
Η Ουγγαρία είπε ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί μόνο με συναίνεση, όχι με απλή ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης