Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Enria (SSM) για αύξηση των NPEs στις τράπεζες - Τα υψηλότερα επιτόκια μετακυλίονται στους καταθέτες

Προειδοποίηση Enria (SSM) για αύξηση των NPEs στις τράπεζες - Τα υψηλότερα επιτόκια μετακυλίονται στους καταθέτες
"Οι καθυστερήσεις έχουν αυξηθεί σε όλους τους τομείς", δήλωσε ο Enria σε ακρόαση σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Σχετικά Άρθρα
Οι τράπεζες της ευρωζώνης αναφέρουν αύξηση των καθυστερήσεων στις πληρωμές δανείων, ενώ το όφελος από τα υψηλότερα περιθώρια επιτοκίου θα μπορούσε επίσης να αρχίσει να εξανεμίζεται σύντομα, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των εποπτικών αρχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Andrea Enria.
"Οι καθυστερήσεις έχουν αυξηθεί σε όλους τους τομείς", δήλωσε ο Enria σε ακρόαση σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
"Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν είναι απρόσμενη στον τρέχοντα κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής", σημείωσε ο Enria, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Enria πρόσθεσε ότι ενώ οι ταχείες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά το προηγούμενο έτος αύξησαν τα περιθώρια κέρδους και την κερδοφορία των τραπεζών, η επίδραση αυτή μπορεί να εξασθενίσει καθώς τα υψηλότερα επιτόκια μετακυλίονται στους καταθέτες και υλοποιούνται ορισμένοι καθοδικοί κίνδυνοι, κυρίως πιστωτικοί, αποτίμησης και ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης