Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θα δώσουμε αποφασιστική απάντηση στους παραλογισμούς του επικίνδυνου Biden - Εκτός τόπου και χρόνου ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Κίνα: Θα δώσουμε αποφασιστική απάντηση στους παραλογισμούς του επικίνδυνου Biden - Εκτός τόπου και χρόνου ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Η κυβέρνηση και ο λαός της Κίνας δεν ανέχονται καμία πολιτική πρόκληση κατά του ανώτατου ηγέτη της χώρας και θα δώσουν μια αποφασιστική απάντηση σε αυτή» αναφέρει η κινεζική ηγεσία
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα θα δώσει αποφασιστική απάντηση στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ο οποίος αποκάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping δικτάτορα, ανέφερε η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε δήλωσή της την Πέμπτη (22/6/2023).
Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαιώνοντας πώς είναι εκτός τόπου και χρόνου πιστεύει, πως δεν θα υπάρξει καμία συνέπεια στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας από την προκλητική του δήλωση.
 Στις δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Πέμπτης (22/6/2023) μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi ο Biden δήλωσε μάλιστα ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Xi, ένα σχέδιο στο οποίο έχει αναφερθεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες.
Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του Πεκίνου στον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Xi ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι «δεν πιστεύει πως είχε κάποια πραγματική συνέπεια».

Οργή στην Κίνα

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η κυβέρνηση και ο λαός της Κίνας δεν ανέχονται καμία πολιτική πρόκληση κατά του ανώτατου ηγέτη της Κίνας και θα δώσουν μια αποφασιστική απάντηση σε αυτή».
«Καλούμε την αμερικανική πλευρά να αναλάβει άμεση και σοβαρή δράση για να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες (των λόγων του Biden) και να συμμορφωθεί με τις δικές της δεσμεύσεις.
Διαφορετικά, θα πρέπει να υποστεί όλες τις συνέπειες», ανέφερε η δήλωση.
Σύμφωνα με Κινέζους διπλωμάτες, ο Κινέζος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Xie Feng την Τετάρτη «προέβη σε σοβαρές δηλώσεις και διαμαρτυρήθηκε έντονα» σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του State Department.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα «απαξιωτικά σχόλια» του προέδρου των ΗΠΑ για τον Κινέζο πρόεδρο «είναι λανθασμένα, παράλογα και ανεύθυνα και συνιστούν ανοιχτή πολιτική πρόκληση».

Τα απαξιωτικά σχόλια


«Η κινεζική πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου», ανέφερε η πρεσβεία.
Η δήλωση ανέφερε επίσης, «η συκοφαντία του κορυφαίου ηγέτη της Κίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζει τη διπλωματική εθιμοτυπία, προσβάλλει την πολιτική αξιοπρέπεια της Κίνας, αντίκειται στις δεσμεύσεις της αμερικανικής πλευράς και υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη».
Ο Biden αποκάλεσε τον Xi «δικτάτορα» σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση δωρητών των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια την Τρίτη (20/6).
Ωστόσο, τη Δευτέρα, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Blinken στο Πεκίνο στις 18-19 Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι στο σωστό δρόμο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov χαρακτήρισε τις δηλώσεις Biden επιβεβαίωση της απρόβλεπτης πολιτικής των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης