Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ινδία στρέφεται ο Musk - Πιέσεις Modi για επενδύσεις από την Tesla

Στην Ινδία στρέφεται ο Musk - Πιέσεις Modi για επενδύσεις από την Tesla
Η Tesla σκοπεύει να επενδύσει στην Ινδία
Στην Ινδία στρέφεται ο μεγιστάνας Elon Musk, καθώς όπως δήλωσε, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi τον πιέζει για μία σημαντική επένδυση της Tesla στην Ινδία, η οποία «θα έρθει σύντομα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Πηγή δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι ο Musk θα ενημέρωνε τον Μόντι σχετικά με τα σχέδια για τη δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής βάσης στην Ινδία.
Η Ινδία έχει ισχυρή δυναμική για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής ενέργειας, των σταθερών μπαταριών και των ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε ο Musk, προσθέτοντας ότι ελπίζει να φέρει την SpaceX της  Starlink στην Ινδία.
«Ο Modi νοιάζεται πραγματικά για την Ινδία, επειδή μας πιέζει να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην Ινδία, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε", δήλωσε ο Musk στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.
"Είμαι βέβαιος ότι η Tesla θα βρίσκεται στην Ινδία και θα το κάνει το συντομότερο δυνατό".
Αργότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας έγραψε στο Twitter ότι ο Modi είχε προσκαλέσει τον Musk να "διερευνήσει τις ευκαιρίες στην Ινδία για επενδύσεις στον τομέα των ηλεκτρικών
κινητικότητα και τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του εμπορικού διαστήματος".
H χώρα της Νότιας Ασίας επιδιώκει τώρα να επιτρέψει σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες να αρχικά να συνεργαστούν με ινδικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στο διάστημα της τομέα της, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης