Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ramaphosa (Νότια Αφρική): Η ειρηνευτική μας πρωτοβουλία για το Ουκρανικό «άσκησε επίδραση»

Ramaphosa (Νότια Αφρική): Η ειρηνευτική μας πρωτοβουλία για το Ουκρανικό «άσκησε επίδραση»
Η πραγματική επιτυχία του θα μετρηθεί στον απώτερο στόχο της διακοπής του πολέμου, επισήμανε ο ηγέτης της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa
Σχετικά Άρθρα
Η ειρηνευτική αποστολή των αφρικανών ηγετών για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης ήταν «επιδραστική», δήλωσε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Cyril Ramaphosa σε μήνυμα του στο Twitter την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023
«Λοιπόν, νομίζω ότι η αποστολή μας είχε αντίκτυπο.
Η πραγματική της επιτυχία προφανώς θα μετρηθεί με τον απώτερο στόχο της διακοπής του πολέμου.
Αλλά ο αντίκτυπος που είχε είναι ότι, πρώτον, μας άκουσαν καθώς δίναμε μια αφρικανική προοπτική  γιατον πόλεμο που έχει αρνητικές συνέπειες για την ήπειρό μας.
Και δεύτερον, εμείς ίσως η μόνη ομάδα που έχει δεσμεύσει τους δύο ηγέτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να υποβάλει μια πολύ ισχυρή πρόταση και άποψη ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. ευρεία πρόταση με μια σειρά από στοιχεία που έχουν να κάνουν με την αναγνώριση της κυριαρχίας των χωρών όσον αφορά τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ που καταθέσαμε ξεκάθαρα», ανέφερε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο ίδιος πρόσθεσε, «Όπως είναι τώρα, η ήπειρος, η Αφρική, θα έχει μια σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία, η οποία είναι η δεύτερη σύνοδος κορυφής, η πρώτη που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Και τότε θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας με τον Πρόεδρο Putin. Και στο ενδιάμεσο διάστημα, θα μιλήσουμε επίσης με τον Πρόεδρο Zelensky γιατί θέλουμε επίσης να μάθουμε την απάντησή του σε ορισμένα άλλα ζητήματα που θέσαμε».
"Η συμφωνία τους ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με Αφρικανούς ηγέτες σε αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για εμάς γιατί τώρα η Αφρική είναι στο επίκεντρο.
Η Αφρική θα συμμετέχει και συμμετέχουμε θετικά χωρίς να προσπαθούμε να μειώσουμε τις άλλες προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα μιλήσουμε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και θα τον ενημερώσουμε για αυτές τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων πολλών άλλων παγκόσμιων ηγετών.
Αυτό θα κάνω και εγώ», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης