Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παίζει» την Goldman Sachs ο Elon Musk – Δεν πληρώνει τα ενοίκια του Twitter, υπό κατάρρευση η Columbia Property Trust

«Παίζει» την Goldman Sachs ο Elon Musk – Δεν πληρώνει τα ενοίκια του Twitter, υπό κατάρρευση η Columbia Property Trust
Ο τραπεζικός βραχίονας της Goldman Sachs είδε την αξία των καθυστερούμενων δανείων εμπορικών ακινήτων να αυξάνεται κατά 612% σε 840 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο
Η απόφαση του Elon Musk να μην πληρώνει ενοίκιο για τα γραφεία του Twitter προκαλεί πόνο στο χαρτοφυλάκιο εμπορικών ενυπόθηκων δανείων της Goldman Sachs.
Επικαλούμενοι στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων, οι Financial Times ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι ο τραπεζικός βραχίονας της Goldman Sachs είδε την αξία των καθυστερούμενων δανείων εμπορικών ακινήτων να αυξάνεται κατά 612% σε 840 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο.
Αυτό επισκιάζει την αύξηση των καθυστερήσεων εμπορικών ακινήτων σε ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ, με τα επισφαλή εμπορικά ακίνητα δάνεια να αυξάνονται μόλις κατά 30% σε εθνικό επίπεδο, σημειώνοντας αύξηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο.
Τα καθυστερημένα δάνεια - τα οποία καθυστερούν τις πληρωμές κατά έναν ορισμένο αριθμό ημερών ή περισσότερο - έχουν γίνει μια αυξανόμενη ανησυχία στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, καθώς οι πιστωτικές συνθήκες δυσκολεύουν, το κόστος δανεισμού αυξάνεται και οι τιμές για περιουσιακά στοιχεία όπως τα ακίνητα γραφείων μειώνονται καθώς η απομακρυσμένη εργασία επιμένει.

Άλμα στα επισφαλή δάνεια

Αλλά το άλμα στα επισφαλή δάνεια της Goldman Sach για εμπορικά ακίνητα φαίνεται να οφείλεται εν μέρει στο Twitter, το οποίο φέρεται να μην έχει πληρώσει ενοίκιο για τα γραφεία του από τον Νοέμβριο.
Η Goldman είναι μέλος μιας ομάδας τραπεζών που χορήγησε δάνειο ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Columbia Property Trust, μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα στην οποία ανήκουν αρκετοί από τους χώρους γραφείων του Twitter.
Η παραίτηση από την καταβολή ενοικίου φαίνεται να είναι ένα από τα ριζικά μέτρα περικοπής δαπανών που έχει εφαρμόσει ο Musk στην εταιρεία από τότε που την απέκτησε πέρυσι, καθώς το Twitter νοικοκυρεύει τα οικονομικά του και αποπληρώνει το χρέος των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο Musk πήρε στο όνομα του Twitter για να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Twitter βρίσκεται αντιμέτωπο με αγωγή από την Columbia Property, η οποία κατηγορεί την εταιρεία ότι δεν κατέβαλε τις πληρωμές για τη μίσθωσή της και ισχυρίζεται ότι χρωστούσε περισσότερα από 136.000 δολάρια από τον Δεκέμβριο.
Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι ο Musk δήλωσε ότι θα πλήρωνε το ενοίκιο του Twitter μόνο "πάνω από το πτώμα του".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης