Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνει το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Ράλι 20% για την τιμή, άνω των 46 ευρώ

Κλείνει το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Ράλι 20% για την τιμή, άνω των 46 ευρώ
Η ολλανδική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να κλείσει το κοίτασμα, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2024, ανάλογα με τη «γεωπολιτική κατάσταση»
Ράλι σημειώνουν οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου για τις παραδόσεις του Ιουλίου, μετά τις πληροφορίες ότι η Ολλανδία θα κλείσει το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη, γεγονός που φαίνεται ότι προκάλεσε ανησυχίες από την πλευρά της προσφοράς.
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η ολλανδική κυβέρνηση πρόκειται να κλείσει οριστικά το κοίτασμα φυσικού αερίου Groningen τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Οι πηγές αποκάλυψαν ότι η επίσημη απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αργότερα τον Ιούνιο.
Το κοίτασμα υπήρξε βασική πηγή φυσικού αερίου για μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης, καθώς και η ραχοκοκαλιά των ολλανδικών δημόσιων οικονομικών, από το 1963 και έπειτα. Εντούτοις, έχει επίσης οδηγήσει σε εκατοντάδες σεισμούς μεγέθους έως και 3,6 βαθμών από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν χιλιάδες σπίτια. Η ολλανδική κυβέρνηση είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σκοπεύει να κλείσει το κοίτασμα, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2024, ανάλογα με τη «γεωπολιτική κατάσταση».


Aerio1_1.JPG

Η τιμή του φυσικού αερίου καταγράφει άνοδο 20% με την τιμή να υπερβαίνει τα 46 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης