Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Ρωσία τον τραυματισμό του Τσετσένου Delimkhanov, νο2 μετά τον Kadyrov

Διαψεύδει η Ρωσία τον τραυματισμό του Τσετσένου Delimkhanov, νο2 μετά τον Kadyrov
Ο Adam Delimkhanov είχε ηγηθεί των τσετσενικών δυνάμεων στις μάχες της Μαριούπολης
Σχετικά Άρθρα
(upd) Διαψεύδει η Ρωσία τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα ρωσικά ΜΜΕ περί τραυματισμού του Τσετσένου Adam Delimkhanov, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Τσετσένων μετά τον Ramzan Kadyrov.
«Μόλις του μίλησα.
Είναι ζωντανός και είναι καλά.
Όχι μόνο αυτό, αλλά σας εύχεται να είστε όλοι καλά» ανέφερε ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλείται Τσετσένο στρατιωτικό διοικητή, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Delimkhanov βρίσκεται στην Τσετσενία και όχι στην Ουκρανία, καθώς και ότι οι αναφορές στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε εν μέσω πυρών στην Ουκρανία είναι όλες «ψευδείς».

Τραυματίας ή νεκρός;

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Zvezda ο Delimkhanov, ο οποίος είναι μέλος της ρωσικής Δούμας και διοικητής μονάδας Τσετσένων στη ρωσική εθνοφρουρά, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων από πλήγμα πυροβολικού στη νότια Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Μάλιστα οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι είναι νεκρός.
Ο Delimkhanov είχε ηγηθεί των τσετσενικών δυνάμεων κατά τις συγκρούσεις για τον έλεγχο της Μαριούπολης, τους πρώτους μήνες του πολέμου.
Σε μήνυμά του στο Telegram, ο επικεφαλής των Τσετσένων, Ramzan Kadyrov ανέφερε ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Delimkhanov και ζήτησε βοήθεια για να εντοπίσει τον «αγαπημένο αδελφό του», όπως τον χαρακτήρισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης