Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση σοκ Medvedev: Να καταστρέψουμε τα υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνίας - Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη έως το Lviv

Πρόταση σοκ Medvedev: Να καταστρέψουμε τα υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνίας - Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη έως το Lviv
Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η CIA είχε προειδοποιήσει το Κίεβο να μην προχωρήσει στο σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream
Σχετικά Άρθρα
Σε μια πρόταση σοκ προχωρά ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υποστηρίζει πως κατόπιν της απροθυμίας της Δύσης να διεξάγει μια πραγματικά ανεξάρτητη, παγκόσμια έρευνα για το ποιοι βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει οποιονδήποτε ηθικό ενδοιασμό από το να προχωρήσει στην καταστροφή των υποθαλάσσιων καλωδίων επικοινωνίας.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev επισημαίνει ότι εξαιτίας της συνενοχής της Δύσης στην καταστροφή των Nord Stream, η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει κανένα ηθικό όριο και περιορισμό για να μην προχωρήσει στην καταστροφή των καλωδίων επικοινωνιών που έχουν «απλώσει οι εχθροί μας στον πυθμένα των ωκεανών».

Τεράστιο οικονομικό πλήγμα

Είναι προφανές πως εάν η Ρωσία προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, από το οποίο θα πληγεί και η ίδια.
Ένα τέτοιο «χτύπημα» θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των επικοινωνιών και του Διαδικτύου, ενώ θα επηρεάσει τις παγκόσμιες οικονομικές συναλλαγές και επενδύσεις, μια και όλα αυτά υλοποιούνται μέσω αυτών των καλωδίων.

Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη έως τη δυτική Ουκρανία

Επιπλέον, ο Medvedev προτείνει να δημιουργηθεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη έως το Lviv που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
Συγκεκριμένα, επαναφέρει τα διάφορα σενάρια σχετικά με τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, πλάτους δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στο ουκρανικό έδαφος, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας.
Μόνο που αυτήν την φορά ο Medvedev προτείνει η ζώνη αυτή να επεκταθεί πολλά χιλιόμετρα δυτικά στην ουκρανική επικράτεια και μάλιστα πολύ πιο μακριά από τη γραμμή του σημερινού μετώπου, που σε μήκος ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα.

Η Ουάσινγκτον γνώριζε για το ουκρανικό σαμποτάζ

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Ουάσινγκτον είχε γνώση του σαμποτάζ που ετοίμαζαν οι Ουκρανοί στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, παρά το γεγονός ότι το Κίεβο εξακολουθεί πεισματικά να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του σε αυτό.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η CIA είχε προειδοποιήσει το Κίεβο για το απαράδεκτο μιας επίθεσης στους αγωγούς Nord Stream και φέρεται να είχε ζητήσει να σταματήσει η επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης