Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποψήφιος του AfD, ένα βήμα πριν εκλεγεί ο πρώτος περιφερειάρχης της ακροδεξιάς

Γερμανία: Υποψήφιος του AfD, ένα βήμα πριν εκλεγεί ο πρώτος περιφερειάρχης της ακροδεξιάς
Υποψήφιος της AfD κερδίζει περιφερειακές εκλογές στη Θουριγγία
Σχετικά Άρθρα
Ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις εκλογές της περιφέρειας Ζόνενμπεργκ της Θουριγγίας, ο Robert Zesselman, έλαβε την Κυριακή το 46,7% των ψήφων και προηγείται κατά 11 εκατοστιαίες μονάδες από τον υποψήφιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Jürgen Kemper.

Οι δύο υποψήφιοι πέρασαν στον β΄ γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου, όταν θα κριθεί εάν η Γερμανία θα εκλέξει τον πρώτο στην ιστορία της περιφερειάρχη της ακροδεξιάς.
Ο Zesslman είναι ήδη μέλος του κρατιδιακού κοινοβουλίου της Θουριγγίας για την AfD.
Το 2018 είχε καταταγεί τρίτος στην προσπάθειά του να εκλεγεί περιφερειάρχης στο Ζόνενμπεργκ.
Η οργάνωση της AfD στην Θουριγγία, με επικεφαλής τον Björn Hecke, παρακολουθείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος ως «ξεκάθαρα δεξιά εξτρεμιστική».
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, ο Bodo Ramello (Αριστερά), εξέφρασε την απογοήτευσή του και έκανε λόγο για «σοβαρό πρόβλημα, αν η πόλωση που διαπιστώνεται σημαίνει για κάποιους ψηφοφόρους ότι δεν τους αφορά πλέον η διαδικασία».
Ενόψει β΄ γύρου, ο Ramello ζήτησε «να συσπειρωθούν και να πάρουν τον λόγο» οι δημοκράτες, καθώς και οι μεγάλες διεθνείς εξαγωγικές εταιρίες της περιοχής, τις οποίες ο υποψήφιος της ΑfD χαρακτήρισε προεκλογικά «ανεπιθύμητες».
Η περιφέρεια Ζόνενμπεργκ «είναι μια από τις οικονομικά ισχυρότερες της Θουριγγίας και θα αποτελούσε πρόβλημα εάν έδινε το μήνυμα ότι οι διεθνείς εταιρίες δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτες», τόνισε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης