Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, λόγω εμπορικού ελλείμματος και... Fed – Στο +0,27% o Dow, o Nasdaq -1,3%

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, λόγω εμπορικού ελλείμματος και... Fed – Στο +0,27% o Dow, o Nasdaq -1,3%
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 7 Ιουνίου, με τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 να βρίσκεται μια ανάσα από τα υψηλά εννεαμήνου.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,27%, στις 33.665 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,38%, στις 4.267 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -1,3%, στις 13.104 μονάδες
φασδφσδασφαδφσδα.JPG
Στο ταμπλό, ο τομέας της Ενέργειας σημείωσε την καλύτερη απόδοση, αυξηθείς κατά 2,63%.
Τα ETF SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production και First Trust Natural Gas αυξήθηκαν, αντίστοιχα, κατά 3,6% και 3,23%.
Οι περιφερειακές τράπεζες είδαν τα κέρδη τους να αβγατίζουν, καθώς ο δείκτης ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) αυξήθηκε κατά 3,68%, ολοκληρώνοντας τέταρτη συνεχή συνεδρίαση στο πράσινο.
Οι μετοχές της PacWest Bancorp κατέγραψαν άνοδο 14,38%, ενώ η Zion Bancorporation αυξήθηκε κατα 4,55%.
Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισαν αυτές του κλάδου της Τεχνολογίας, χάρη στις υποσχέσεις που αφήνει η τεχνητή νοημοσύνη.

Κατά τ’ άλλα, αξίζει να επισημανθεί πως τους τελευταίους τρεις μήνες ο δείκτης S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 7%.
Ωστόσο, ο επικεφαλής επενδυτικός αξιωματούχος της Crossmark Global Investments, Bob Doll, προειδοποίησε ότι, παρά την ανοδική πορεία της αγοράς, είναι πιθανό να υπάρξει διόρθωση λόγω της αύξησης των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα.
"Έχουμε ακόμη οικονομικούς δείκτες που προηγούνται κατά 13 μήνες.
Έχουμε ακόμη αντιστραμμένη καμπύλη απόδοσης [και] ζητήματα ρευστότητας, ανέφερε ο Doll στο "Squawk on the Street" του CNBC την Τετάρτη.
"Νομίζω ότι θα υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης…
Θα ήμουν προσεκτικός [και] δεν θα εμπιστευόμουν πολύ αυτά ράλι," είπε ο Doll.
Την ίδια στιγμή, η JPMorgan υπολογίζει ότι η Ουάσιγκτον θα χρειαστεί να δανειστεί μέχρι το τέλος του 2023 περίπου 1,1 τρισ. δολάρια μέσω ομολόγων βραχυπρόθεσμης λήξης, εκ των οποίων 850 δισ. δολάρια θα εκδοθούν τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Ο κύριος προβληματισμός που εκφράζεται από τους αναλυτές είναι ότι ο μεγάλος όγκος των επικείμενων εκδόσεων θα αυξήσει τις αποδόσεις, αφαιμάζοντας τα χρήματα που υπάρχουν στις τράπεζες.

Στα μάκρο, σημαντική αύξηση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα τον Απρίλιο, λόγω μεγάλης ανόδου στις εισαγωγές.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 23% και σκαρφάλωσε σε υψηλό έξι μηνών στα 74,6 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Τα μεγάλα ελλείμματα έχουν αρνητική επίδραση στη μέτρηση του ΑΕΠ.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,5% στα 323,6 δισ. δολ. τον Απρίλιο, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν 3,6% στα 249 δισ. δολ.
Παράλληλα, το υπουργείο αναθεώρησε τα στοιχεία του Μαρτίου, ανακοινώνοντας ότι το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 60,6 δισ. δολ. αντί για 64,2 δισ. δολ. που είχε αναφερθεί αρχικά.

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη προκαλούν πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τη Μαδρίτη λόγω του ράλι στη μετοχή της Inditex, ιδιοκτήτριας της αλυσίδας ενδυμάτων Zara.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,2% στις 15.960 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε οριακές μεταβολές στις 7.624 μονάδες.
Στις 7.202 μονάδες με πτώση 0,09% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε οριακές μεταβολές στις 27.055 μονάδες.
ρφγφδγδγφσσδφγ.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Inditex κατέγραψε άλμα 5% αφού ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι αυξήθηκαν 16% κατά τον περασμένο μήνα.
Οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιριών λιανικής πώλησης σημείωσαν άνοδο 2,2%.
Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας και εξόρυξης σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση ασθενών στοιχείων για το εμπόριο στην Κίνα.
Οι κινεζικές εξαγωγές συρρικνώθηκαν με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό τον Μάιο, ενώ οι εισαγωγές συνέχισαν να μειώνονται.
Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν πτώση 0,7% ενώ η μετοχή του κολοσσού ειδών πολυτελείας με έκθεση στην Κίνα LVMH υποχώρησε κατά 0,5%.

Στα μάκρο, άνοδο ελαφρώς μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο, κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Σε δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές είχαν επισημάνει αύξηση 0,6%.
Ωστόσο, πρόκειται για βελτίωση από την αναθεωρημένη πτώση 2,1% του προηγούμενου μήνα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να ανακάμψει από τη χειμερινή ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης