Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική ενέργεια» το μεθοριακό επεισόδιο στα σύνορα με την Αίγυπτο

Το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική ενέργεια» το μεθοριακό επεισόδιο στα σύνορα με την Αίγυπτο
Ζήτησε επίσης κοινή και ενδελεχή έρευνα του επεισοδίου με την Αίγυπτο
Σχετικά Άρθρα
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» το μεθοριακό επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο τριών Ισραηλινών στρατιωτών από αιγύπτιο συνοριακό φρουρό και ζήτησε να διεξαχθεί πλήρης κοινή έρευνα με το Κάιρο.
«Το Ισραήλ διαβίβασε ένα σαφές μήνυμα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Περιμένουμε ότι η κοινή έρευνα θα είναι εξαντλητική και ενδελεχής», δήλωσε ο Netanyahu απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιό του σε σχόλιά του για το χθεσινό επεισόδιο που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.
«Θα ανανεώσουμε διαδικασίες και μεθόδους επιχειρήσεων και επίσης τα μέτρα για να μειωθεί στο ελάχιστο το λαθρεμπόριο και να διασφαλιστεί ότι τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή, δεν θα συμβούν ξανά», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις νωρίτερα είχαν ανακοινώσει πως τρεις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μεθοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο 3/6 στο νότιο σύνορο με την Αίγυπτο.
Εντούτοις επειδή στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι ναρκωτικών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές φορές ανταλλαγές πυρών, δεν ήταν σαφές αν η εμπλοκή αφορούσε ισραηλινούς και αιγύπτιους στρατιώτες ή ενδεχομένως λαθρέμπορους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης