Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ – Αίγυπτος: Έντονη ανησυχία μετά το σοβαρό επεισόδιο με τρεις στρατιώτες νεκρούς στα σύνορα

Ισραήλ – Αίγυπτος: Έντονη ανησυχία μετά το σοβαρό επεισόδιο με τρεις στρατιώτες νεκρούς στα σύνορα
Οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ερευνούν από κοινού το επεισόδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου παραμένουν ασαφείς
Ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Mohamed Ahmed Zaki εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ισραηλινό ομόλογό του μετά το επεισόδιο στα σύνορα των δύο χωρών, κατά το οποίο σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας Αιγύπτιος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.
Όπως ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθούν τέτοια συμβάντα στο μέλλον.
Οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ερευνούν από κοινού το επεισόδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου παραμένουν ασαφείς.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, νωρίς το πρωί του Σαββάτου (3/6/2023) ένας Αιγύπτιος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες που φρουρούσαν ένα μεθοριακό φυλάκιο, αφού προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν αποτρέψει μια απόπειρα λαθρεμπόρων να διεισδύσουν στη χώρα.
Ο Αιγύπτιος και ένας τρίτος Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκαν ώρες αργότερα, σε ανταλλαγή πυρών εντός του ισραηλινού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης