Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κόσμος «τρέμει» το αίμα των εμβολιασμένων: Αυξάνεται ο αριθμός όσων δεν θέλουν μετάγγιση από δότη που έλαβε εμβόλιο covid

Ο κόσμος «τρέμει» το αίμα των εμβολιασμένων: Αυξάνεται ο αριθμός όσων δεν θέλουν μετάγγιση από δότη που έλαβε εμβόλιο covid
Η ζήτηση για «καθαρό αίμα» αυξάνεται από τον γενικό πληθυσμό υποστηρίζει ο Kirby Winn
Σχετικά Άρθρα
Η ζήτηση για μη εμβολιασμένο αίμα αυξάνεται, δήλωσε ένας πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών αίματος εν ονόματι Kirby Winn, ο οποίος είναι διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ImpactLife.
Όπως προσθέτει ο ίδιος, τα νοσοκομεία που εξυπηρετεί η εταιρεία του δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για λήψη μη εμβολιασμένου αίματος, ενώ έχει παρατηρήσει ότι η ζήτηση για «καθαρό αίμα» αυξάνεται από τον γενικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ImpactLife παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες αίματος σε περισσότερα από 120 νοσοκομεία σε Ιλινόις, Αϊόβα, Μιζούρι και Ουισκόνσιν.
«Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν ερωτήσεις και εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με αυτό το ζήτημα», είπε ο Winn στους Epoch Times.
Ωστόσο, αναγνώρισε ότι όσοι κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη λήψη αίματος από εμβολιασμένους δότες «ίσως να μην είναι ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις».
Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε στις 26 Ιανουαρίου, η Ένωση για την Προώθηση του Αίματος και Βιοθεραπειών, τα Κέντρα Αίματος της Αμερικής και ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός εγγυήθηκαν για την ασφάλεια της παροχής αίματος στην Αμερική, διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι «τα εμβόλια δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ασθενείς που υπόκεινται σε μεταγγίσεις αίματος».
Όπως εξήγησε ο Γουίν, οι πάροχοι αίματος σε εθνικό επίπεδο «είναι σίγουροι ότι αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας» και «συνεχίζουν να παρακολουθούν περιστατικά που σχετίζονται με τη μετάγγιση αίματος με τους λήπτες μεταγγίσεων αίματος μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται αιμοεπαγρύπνηση».
«Όσον αφορά την ιατρική περίθαλψη, δεν έχει σημασία εάν ο δότης είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει εμβολιαστεί για τον COVID και δεν το παρακολουθούμε», είπε ο Winn. «Όταν οι άνθρωποι έρχονται για να δώσουν αίμα, δεν ρωτάμε: «Έχετε λάβει εμβόλιο για τον COVID ή δεν έχετε λάβει εμβόλιο για τον COVID-19».

Εμβολιασμένοι Δότες

Η κοινή δήλωση της 26ης Ιανουαρίου διαβεβαίωσε επίσης το κοινό ότι επειδή «δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν δυσμενή αποτελέσματα» από μεταγγίσεις αίματος από εμβολιασμένους δότες, «δεν υπάρχει ιατρικός λόγος να διαχωρίσουμε τις αιμοδοσίες από άτομα που έχουν λάβει εμβόλιο COVID- 19».
Ωστόσο, ο Ερυθρός Σταυρός δηλώνει στον ιστότοπό του ότι οι δότες που έλαβαν εμβόλιο COVID-19 «θα πρέπει να δώσουν το όνομα του κατασκευαστή» όταν έρθουν να δωρίσουν.
«Κατά τον εμβολιασμό, θα πρέπει να λάβετε μια πιστοποίηση που να δείχνει ποιο εμβόλιο ελήφθη και σας ενθαρρύνουμε να φέρετε αυτήν την κάρτα μαζί σας στην επόμενη δωρεά σας», συμβουλεύει ο Ερυθρός Σταυρός. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει χρόνος αναβολής για τα άτομα που έλαβαν εμβόλιο COVID-19, εφόσον δεν έχουν συμπτώματα και αισθάνονται καλά τη στιγμή της δωρεάς».
Ενώ ο FDA ενημέρωσε τις πληροφορίες του στις 11 Ιανουαρίου 2022, λέγοντας ότι «δεν συνιστά τη χρήση εργαστηριακών εξετάσεων COVID-19 για τον έλεγχο ρουτίνας αιμοδοτών», είπε επίσης ότι «ο υπεύθυνος ιατρός του κέντρου αίματος πρέπει να αξιολογήσει τους υποψήφιους δότες και να καθορίσει την καταλληλότητά τους».
Ο FDA συμβουλεύει περαιτέρω ότι οι υποψήφιοι δότες που διαγνώστηκαν ή βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 θα πρέπει «να απέχουν από την αιμοδοσία για τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων». Ωστόσο, «άτομα που υποβάλλονται σε εξέταση και βρέθηκαν θετικά σε αντισώματα SARS-CoV-2» στο αίμα τους «μπορούν να δωρίσουν χωρίς περίοδο αναμονής και χωρίς να κάνουν διαγνωστικό τεστ».
Η ασθένεια του κορωνοϊού κοινώς γνωστή ως COVID-19, προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2 και προέρχεται από τη Γουχάν της Κίνας.
Η πανδημία του COVID-19 είχε καταστροφικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πρωτόκολλα που θεσπίστηκαν για τον μετριασμό των θανατηφόρων επιπτώσεων του COVID-19 προκάλεσαν πρόσθετη ζημιά.
Τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης χώρισαν τον πληθυσμό της Αμερικής σε δύο στρατόπεδα. Όσοι ασπάστηκαν τις εντολές έγιναν μισαλλόδοξοι με αυτούς που τις απέρριψαν και το αντίστροφο. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το USA Facts , περίπου το 81 τοις εκατό των Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον COVID-19 έως τις 10 Μαΐου. Περίπου το 70 τοις εκατό θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο. Αυτά τα εμβόλια πυροδότησαν μια εντελώς νέα εποχή διαχωρισμού: οι εμβολιασμένοι έναντι των μη εμβολιασμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης