Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καταζητούμενοι τρεις Ουκρανοί στρατηγοί για τη δολοφονία 500 πολιτών του Donbass

Ρωσία: Καταζητούμενοι τρεις Ουκρανοί στρατηγοί για τη δολοφονία 500 πολιτών του Donbass
Ανάμεσα τους είναι και ο Igor Kolesnik, πρώτος αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Τρεις Ουκρανούς στρατηγούς ενέταξε στη λίστα καταζητούμενων η Ρωσία με την κατηγορία της δολοφονίας 500 πολιτών και τον τραυματισμό άλλων 1.000 στο Donbass κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιθέσεων από το 2016.
Ανάμεσα στους τρεις Ουκρανούς στρατηγούς είναι και ο Igor Kolesnik, πρώτος αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας.
«Ο Igor Ivanovich Kolesnik,, Ουκρανός, καταζητείται βάσει ποινικών κατηγοριών» επισημαίνει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που επικαλείται.
Οι άλλοι δύο Ουκρανοί στρατηγοί είναι οι Alexander Lokota, αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας και ο Andrey Grischenko, αναπληρωτής διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.
Τον Μάρτιο, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας απέδωσε κατηγορίες ερήμην σε βάρος των τριών στρατηγών.
Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε αυτές τις θέσεις από το 2016, περισσότεροι από 500 άμαχοι κάτοικοι έχουν σκοτωθεί στο Donbass, με περίπου χίλιους ακόμη πολίτες να τραυματίζονται, ως αποτέλεσμα στρατιωτικών ενεργειών υπό τις διαταγές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης