Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική έκκληση Ουκρανίας σε Γερμανία: Στείλτε μας τώρα πυραύλους Taurus - Τους έχουμε ανάγκη

Δραματική έκκληση Ουκρανίας σε Γερμανία: Στείλτε μας τώρα πυραύλους Taurus - Τους έχουμε ανάγκη
Περιμένουμε από τη Γαλλία και πυραύλους SCALP αναφέρει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Δραματική έκκληση στη Γερμανία να την προμηθεύσει το συντομότερο δυνατό με πυραύλους Taurus που έχουν εμβέλεια μέχρι και 500 χιλιόμετρα απευθύνει η Ουκρανία, η οποία υποστηρίζει πως περιμένει από τη Γαλλία και πυραύλους SCALP.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov καλεί τις γερμανικές αρχές να αποφασίσουν για την παράδοση των πυραύλων αυτών το συντομότερο δυνατό.
Όπως είπε ο αριθμός των πυραύλων που θα δοθούν στο Κίεβο, θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες που έχει η γερμανική πλευρά.
«Χρειαζόμαστε τους πυραύλους Taurus» τόνισε ο Reznikov, υπενθυμίζοντας πως τον Ιούλιο του 2022 η Ουκρανία είχε λάβει τους HIMARS από τις ΗΠΑ, τους Mars από τη Γερμανία και τους LRU από τη Γαλλία.

Δεν έχει αποφασίσει το Βερολίνο

«Τώρα περιμένουμε τους Taurus από τη Γερμανία και τους SCALP από τη Γαλλία» είπε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, τονίζοντας πάντως πως η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση επί του θέματος.
«Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη» τόνισε ο Reznikov, επισημαίνοντας πως «οι εταίροι μας πρέπει να πρώτα από όλα να λάβουν μια πολιτική απόφαση για το εάν έχουμε απόθεμα αυτών των όπλων και για το εάν μπορούν ή όχι να μας τα μεταφέρουν».
«Εάν ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί να μας προμηθεύσει αυτά τα όπλα, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει οδηγίες στη βιομηχανία για να παράγει αυτούς τους πυραύλους.
Χρειαζόμαστε άμεσα τέτοια συστήματα όπως είναι οι Taurus» είπε ο Reznikov.

Άγνωστος ο αριθμός

Όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ είναι άγνωστο πόσους πυραύλους Taurus ζήτησε η Ουκρανία από τη Γερμανία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από μια δεκαετία, ο γερμανικός στρατός είχε αγοράσει περίπου 600 πυραύλους Taurus, εκ των οποίων εκτιμάται πως οι 150 είναι έτοιμοι για χρήση.
Οι πύραυλοι Taurus θωρείται κάτι ανάλογο των βρετανικών πυραύλων Storm Shadow που έχουν ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης