Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Medvedev (Ρωσία): Είμαι σίγουρος για την εξαφάνιση της Ουκρανίας, απλώς δεν μπορώ να προβλέψω πώς θα συμβεί

Παρέμβαση Medvedev (Ρωσία): Είμαι σίγουρος για την εξαφάνιση της Ουκρανίας, απλώς δεν μπορώ να προβλέψω πώς θα συμβεί
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πιστεύει ότι η Ουκρανία είτε θα χάσει σταδιακά την κυριαρχία της είτε θα έλθει αντιμέτωπη με «μια στιγμιαία κατάρρευση»
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία ως κράτος –αναπόφευκτα– θα εξαφανιστεί, αλλά δεν είμαι σίγουρος πώς θα συμβεί αυτό, ανέφερε μέσω Telegram ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev, προσθέτοντας πως εξετάζονται διαφορετικά σενάρια, τα οποία θα καθορίσουν τη συνέχεια του πολέμου.
«Έγραψα πρόσφατα γιατί θα εξαφανιστεί η Ουκρανία.
Τώρα είναι καιρός να πούμε πώς θα εξαφανιστεί η Ουκρανία, καθώς και ποιος είναι ο κίνδυνος επανάληψης της σύγκρουσης στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της αποσύνθεσης της Ουκρανίας, η οποία είναι ήδη ετοιμοθάνατη, αφού χάνει τον πόλεμο» έγραψε στο κανάλι του στο Telegram την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον Medvedev, υπάρχουν δύο σενάρια:
«Είτε το ουκρανικό κράτος θα διαβεί τον δρόμο μιας σχετικά αργής διάβρωσης με τη σταδιακή απώλεια των εναπομεινάντων στοιχείων κρατικής κυριαρχίας, είτε ο δρόμος θα είναι η στιγμιαία κατάρρευσή του, με την ταυτόχρονη εξόντωση όλων των συστατικών μερών του» είπε.

Η «Νέα Ουκρανία» και οι προοπτικές του Τρίτου Παγκόσμιου Κόσμου

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο Ρώσος πολιτικός, μετά από μια τέτοια κατάρρευση είναι πιθανά τρία σενάρια.
Στην πρώτη περίπτωση, οι δυτικές περιοχές της Ουκρανίας «θα περάσουν υπό τον έλεγχο ορισμένων κρατών της ΕΕ με την εφαρμογή του επακόλουθου "Anschluss" (αυτό ήταν το όνομα της ένταξης της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία) αυτών των εδαφών από τα κράτη-αποδέκτες».
«Ταυτόχρονα, κάποια λίγα εδάφη θα παραμείνουν ουκρανικά, τα οποία όμως θα συνεχίσουν να νιώθουν την καυτή ανάσα της Ρωσίας και των δυνάμεων που θα κατοικοεδρεύουν στα εδάφη τα οποία έχουν ήδη περιέλθει στην κυριαρχία ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών» περιέγραψε ο Medvedev στην πρόβλεψή του για την εξέλιξη των γεγονότων.
Κατά τη γνώμη του, την ίδια στιγμή, αυτή η «νέα» Ουκρανία θα δηλώσει αμέσως την επιθυμία της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, κάτι που θα συμβεί μεσοπρόθεσμα.
«Η ένοπλη σύγκρουση θα επαναληφθεί μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, θα γίνει μια μόνιμη πραγματικότητα, αλλά με την απειλή της ταχείας διάχυσής της και της μετεξέλιξής της σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», δήλωσε ο πολιτικός.

Λογικές και επαρκείς εγγυήσεις

Στο δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ουκρανία θα εξαφανιστεί μετά την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης – κατά τη διαδικασία νομής των εδαφών της μεταξύ της Ρωσίας και ορισμένων κρατών της ΕΕ.
«Τα μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης θα ζήσουν εξόριστα σε μια από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Η σύγκρουση θα τελειώσει με εύλογες εγγυήσεις για τη μη επανέναρξή της βραχυπρόθεσμα, αλλά με τη διατήρηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας των Ουκρανών Ναζί, οι οποίοι θα διασκορπιστούν στο έδαφος των κρατών της ΕΕ που έλαβαν εδάφη της Δυτικής Ουκρανίας» συνέχισε ο Medvedev.
Ο κίνδυνος επανέναρξης μιας πλήρους σύγκρουσης ή κλιμάκωσής της σε παγκόσμιο πόλεμο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί μέτριος, εκτίμησε.
Στο τρίτο σενάριο, πρόσθεσε, θα συμβεί κάτι ανάλογο με την πρώτη περίπτωση, αλλά με… αντίθετο πρόσημο.
«Τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας θα προσαρτηθούν από χώρες της ΕΕ.
Οι κάτοικοι της κεντρικής Ουκρανίας, καθώς και ορισμένων άλλων περιοχών, στο πλαίσιο του άρθρου 1 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, θα κάνουν δήλωση αυτοδιάθεσης προσχωρώντας άμεσα στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το αίτημα θα ικανοποιηθεί και η σύγκρουση θα τελειώσει αφού δοθούν επαρκείς εγγυήσεις για τη μη επανέναρξή της» είπε ο Ρώσος πολιτικός.
Σύμφωνα με τον Medvedev, απλώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
«Και αυτό είναι ήδη ξεκάθαρο σε όλους, ακόμα κι αν είναι δυσάρεστο στην Παγκόσμια Δύση ώστε να το παραδεχτεί.
Το δεύτερο σενάριο μπορεί να μας κάνει προσωρινά, αλλά χρειαζόμαστε την τρίτη λύση» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης