Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμη τριμερής για το Nagorno Karabakh – Putin: Έρχεται συμφωνία που γεννά ελπίδες για ειρήνη

Κρίσιμη τριμερής για το Nagorno Karabakh – Putin: Έρχεται συμφωνία που γεννά ελπίδες για ειρήνη
Ο Putin έκανε λόγο για «μια καλή συμφωνία που φέρνει ελπίδα ότι τα ζητήματα που παρέμειναν άλυτα μέχρι σήμερα θα επιλυθούν»
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/5/2023) ότι οι αντιπρόεδροι της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να διευθετήσουν τυχόν ζητήματα που παραμένουν άλυτα προς το παρόν.
«Συμφωνήσαμε τώρα ότι στο εγγύς μέλλον, την επόμενη εβδομάδα - τώρα θα ζητήσω από τους ομολόγους μου να συμφωνήσουν ως προς την ημερομηνία - οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα συναντηθούν και θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα ζητήματα που παραμένουν, ας πούμε, υπό αμφισβήτηση», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan.

Καλή συμφωνία


Ο Putin έκανε λόγο για «μια καλή συμφωνία που φέρνει ελπίδα ότι τα ζητήματα που παρέμειναν άλυτα μέχρι σήμερα θα επιλυθούν».
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η θέση της Μόσχας σχετικά με τον διάδρομο Lachin, τον μοναδικό δρόμο που συνδέει την Αρμενία με το Nagorno Karabakh παραμένει αμετάβλητη.
Ο Putin έκανε το σχόλιο αυτό, αφού ο Pashinyan είπε ότι η κατάσταση στον διάδρομο του Lachin, ήταν τεταμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης