Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Wagner φεύγουν από το Bakhmut, οι Ουκρανοί ετοιμάζουν… αντεπίθεση

Οι Wagner φεύγουν από το Bakhmut, οι Ουκρανοί ετοιμάζουν… αντεπίθεση
Για συσσώρευση όπλων και δυνάμεων των Ουκρανών κάνουν λόγο οι Ρώσοι
Σχετικά Άρθρα
Με τη Wagner να έχει αρχίσει από σήμερα Πέμπτη 25/5 το πρωί να αποσύρει δυνάμεις της από το Bakhmut, το οποίο κατέλαβε πριν από λίγες ημέρες (το περασμένο Σάββατο 20/5) και ύστερα από μάχες που διήρκεσαν 224 ημέρες, Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν πως δεν αποκλείεται οι Ουκρανοί να ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους για την ανακατάληψη της πόλης.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Wagner ανακοίνωσε ότι άρχισε να αποσύρει τις δυνάμεις της από την πόλη και να παραδίδει τις θέσεις της στο ρωσικό τακτικό στρατό.
«Αποσύρουμε τις μονάδες από το Bakhmut.
Από σήμερα στις 05:00 το πρωί, 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, οι περισσότερες από τις μονάδες θα μετακινηθούν σε στρατόπεδα στα μετόπισθεν.
Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον στρατό» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Prigozhin, ο οποίος εμφανίζεται με εξάρτυση μάχης, να στέκεται δίπλα σε μια κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Bakhmut.

Θα επιχειρήσουν να αντεπιτεθούν

Πάντως, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Jan Gagin υπογράμμισε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πιθανότατα θα επιχειρήσουν να ανακαταλάβουν το Bakhmut.
Σύμφωνα με τον Gagin, κοντά στην πόλη υπάρχει συσσώρευση όπλων και δυνάμεων των Ουκρανών.
«Στην περιοχή του Chasov Yar υπάρχει μια συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού
Πιστεύω ότι επίκειται μια προσπάθεια των Ουκρανών για την ανακατάληψη της πόλης του Bakhmut.
Είναι πολύ πιθανό, αλλά το πόσο επιτυχημένη θα είναι, αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα, επειδή όχι μόνο όλη η πόλη, αλλά και όλοι οι δρόμοι της, ελέγχονται από το πυροβολικό μας και την αεροπορία μας» υποστήριξε μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Gagin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης