Τελευταία Νέα
Διεθνή

Olaf Scholz: Εκτός ημερήσιας διάταξης η συμμετοχή της Γερμανίας στην παροχή των μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

Olaf Scholz: Εκτός ημερήσιας διάταξης η συμμετοχή της Γερμανίας στην παροχή των μαχητικών  F-16 στην Ουκρανία
«Πρώτα από όλα, όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε καν τέτοια αεροπλάνα», επισήμανε ο Scholz μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των G7 στην Ιαπωνία
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 ότι η συμμετοχή της χώρας του σε πιθανή παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.
«Πρώτα από όλα, όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε καν τέτοια αεροπλάνα», είπε ο Scholz σε συνέντευξή του στα τηλεοπτικά κανάλια RTL και Ntv μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των G7 στην Ιαπωνία.
Ο Σολτς επανέλαβε ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Θα βοηθήσουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί, οικονομικά, ανθρώπινα και στρατιωτικά», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι όλα αυτά «έχουν άμεση σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, όπου η κυβέρνηση στο Κίεβο και οι στρατιωτικοί σχεδιάζουν τώρα μια επιθετικό για αρχές καλοκαιριού».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε σε συνάντηση με τους ηγέτες της G7 στη Χιροσίμα ότι η Ουάσιγκτον θα στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να πετούν με σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων F-16.
Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Aleksandr Grushko, σχολιάζοντας τις προθέσεις να προμηθεύσει το Κίεβο με αεροσκάφη F-16, είπε ότι οι δυτικές χώρες συνεχίζουν την πορεία κλιμάκωσης της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά η Ρωσία θα το λάβει αυτό υπόψη στα σχέδιά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης