Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος κατά της G7: Η στόχευση κατά της Ρωσίας και την Κίνας υπονομεύει την παγκόσμια σταθερότητα

Κόλαφος κατά της G7:  Η στόχευση κατά της Ρωσίας και την Κίνας υπονομεύει την παγκόσμια σταθερότητα
Το forum έγινε ένα εκκολαπτήριο, όπου υπό την ηγεσία των Αγγλοσαξώνων, προετοιμάζονται καταστροφικές πρωτοβουλίες που υπονομεύουν την παγκόσμια σταθερότητα, επισημαίνει το ρωστικό ΥΠΕΞ
 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας χαρακτηρίζοντάς την «πολιτικοποιημένη» εκδήλωση η οποία καλλιέργησε αντιρωσικές και αντικινεζικές δηλώσεις και κατηγόρησε το φόρουμ ότι υπονόμευσε την παγκόσμια σταθερότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS την Κυριακή 12 Μαΐου 2023.
Η Μόσχα έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των ηγετών των πλουσιότερων δημοκρατιών στον κόσμο ότι δεν θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία σε μια προειδοποίηση προς τον ρώσο πρόεδρο Vlarimit Putin την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει το Bakhmut της ανατολικής Ουκρανίας, κάτι το οποίο διαψεύδεται από το Κίεβο.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η G7 επιδεινώθηκε «με μη αναστρέψιμο τρόπο» και ότι το forum έγινε «ένα εκκολαπτήριο, όπου υπό την ηγεσία των Αγγλοσαξώνων, προετοιμάζονται καταστροφικές πρωτοβουλίες που υπονομεύουν την παγκόσμια σταθερότητα».
Η ανακοίνωση κατηγορεί την G7 ότι υποδαύλισε αντιρωσική και αντικινεζική «υστερία».
Η Ρωσία υπήρξε μέλος της Ομάδας των 7 περισσότερο βιομηχανοποιημένων κρατών, που παλαιότερα ήταν γνωστή ως G8, μέχρι που εξαιρέθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.
Στην ίδια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο κατηγορεί την G7 ότι «φλερτάρει» με μη δυτικές χώρες σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσει την ανάπτυξη των δεσμών τους με τη Μόσχα και το Πεκίνο.
Επιπλέον, η Μόσχα δηλώνει την πεποίθηση ότι το forum υπήρξε ανίκανο να ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντα της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, τη Νότια Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης