Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Διακανονισμός 75 εκατ. δολ. με θύματα του Jeffrey Epstein

Deutsche Bank: Διακανονισμός 75 εκατ. δολ. με θύματα του Jeffrey Epstein
Ο Epstein ήταν πελάτης της Deutsche Bank από το 2013 έως το 2018
Να καταβάλλει το ποσό των 75 εκατ. δολ. συμφώνησε η Deutsche Bank, για να διευθετήσει αγωγή γυναικών που κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν από τον εκλιπόντα Jeffrey Epstein και κατηγόρησαν τη γερμανική τράπεζα ότι διευκόλυνε τις παράνομες δραστηριότητές του.
Η συμφωνία επιλύει τους ισχυρισμούς σε προτεινόμενη ομαδική αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν από τις κατήγορους του Epstein και επιβεβαιώθηκε από τους δικηγόρους τους αργά την Τετάρτη. Απαιτείται η έγκριση του δικαστηρίου, σημειώνει το Reuters.
Ο Epstein ήταν πελάτης της Deutsche Bank από το 2013 έως το 2018.
Πέθανε τον Αύγουστο του 2019 στη φυλακή, ενώ περίμενε τη δίκη του για εμπορία σεξουαλικών αγαθών, με τον ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης να διαπιστώνει αυτοκτονία.
Η Wall Street Journal μετέδωσε νωρίτερα τον διακανονισμό και ανέφερε ότι η τράπεζα δεν παραδέχθηκε αδίκημα, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank Dylan Riddle αρνήθηκε να συζητήσει τη συμφωνία, αλλά παρέπεμψε σε δήλωση του 2020 στην οποία η τράπεζα αναγνώρισε το λάθος της να καταστήσει τον Epstein πελάτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης