Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδο-ρεκόρ το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών

Σε επίπεδο-ρεκόρ το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών
ΗΠΑ: Σε επίπεδο-ρεκόρ το χρέος των νοικοκυριών, έφθασε τα 17 τρισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί, διογκώθηκε το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών το α’ τρίμηνο 2023, εν μέσω αυξημένων επιτοκίων και πληθωρισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 148 δισεκ. ή 0,9%, στα 17,05 τρισεκ. δολάρια.
Σημειώνεται πως το συνολικό επίπεδο του χρέους είναι κατά 2,9 τρισεκ. δολάρια υψηλότερο από το επίπεδο που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού και το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ. Ταυτόχρονα, η χορήγηση στεγαστικών δανείων κατέγραψε μεγάλη πτώση το πρώτο τρίμηνο, στα 324 δισ. δολάρια -το χαμηλότερο επίπεδο από το β’ τρίμηνο του 2014.
Υπενθυμίζεται πως ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 2% -σε τριμηνιαία σύγκριση- το δ’ τρίμηνο του 2022, μετά από δύο συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης (τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο 2023 δεν έχουνε ακόμη ανακοινωθεί).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), ο συνολικός πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, ανερχόταν σε 147,7 τρισεκ. δολάρια. Ο συνολικός πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2022, στα 151,9 δισεκ. δολάρια, ωστόσο η ταχεία νομισματική σύσφιξη από τη Federal Reserve «πλήγωσε» τις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης