Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία του γερμανικού αμυντικού «γίγαντα» Rheinmetall για την κατασκευή νέας γενιάς Leopard στη Ουκρανία

Συμφωνία του γερμανικού αμυντικού «γίγαντα» Rheinmetall για την κατασκευή νέας γενιάς Leopard στη Ουκρανία
Ανακοίνωσε την ίδρυση μιας joint venture με την Ukroboronprom, έναν κρατικό ουκρανικό όμιλο, με στόχο την κατασκευή και επισκευή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Rheinmetall, ο γερμανικός «γίγαντας» του αμυντικού τομέα, ανακοίνωσε την ίδρυση μιας joint venture με την Ukroboronprom, έναν κρατικό ουκρανικό όμιλο, με στόχο την κατασκευή και επισκευή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 13 Μαΐου 2023.
Η υπό διαμόρφωση κοινοπραξία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία στα τέλη Ιουνίου και να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε η εταιρεία.
Αρχικά, η κοινοπραξία θα επικεντρωθεί στη συντήρηση και επισκευή δεξαμενών που η Γερμανία έχει μεταφέρει στην Ουκρανία.
Η Rheinmetall, η οποία κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο 51% και θα αναλάβει τη διαχείριση της κοινής επιχείρησης, στοχεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να εξασφαλίσει την αποτελεσματική συντήρηση των τεθωρακισμένων οχημάτων.
Η γερμανική εταιρεία έχει μακροχρόνια φήμη για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης Leopard, τα οποία η Γερμανία προμήθευσε στην Ουκρανία σε συνεργασία με την Krauss-Maffei Wegmann.
Κοιτάζοντας το μέλλον, η Rheinmetall και η Ukroboronprom έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους να επεκτείνουν το πεδίο ισχύος του joint venture.
Ενώ αρχικά επικεντρώνονταν στη συντήρηση και την επισκευή, και οι δύο εταιρείες στοχεύουν να διερευνήσουν τις δυνατότητες για από κοινού παραγωγή προϊόντων της Rheinmetall εντός της Ουκρανίας.
Αυτή η πιθανή συνεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει στην από κοινού ανάπτυξη στρατιωτικών συστημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να εξαχθούν από την Ουκρανία για να καλύψουν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για προηγμένο αμυντικό εξοπλισμό.
Στο πλαίσιο της βοήθειας ρος την Ουκρανία  το Βερολίνο θα προσφέρει στο Κίεβο είκοσι ακόμη οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder, 30 άρματα μάχης Leopard-1 και τέσσερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T-SLM.
Ukraine tanks - UOP repairs Bulat MBTs hardened in Donbas — UNIAN
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης