Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στο ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα: Αναχαιτίσεις drones, επιθέσεις ακριβείας

Συναγερμός στο ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα: Αναχαιτίσεις drones, επιθέσεις ακριβείας
Έχουμε πλήξει πάνω από 180 στρατιωτικούς στόχους από την έναρξη της επιχειρήσεις λέει ο διοικητής του ρωσικού στόλου
Σχετικά Άρθρα
Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα με το διοικητή του Viktor Sokolov να επισημαίνει πως έχει ενισχυθεί η άμυνα της κύριας βάσης του στόλου και των αγκυροβολίων των πλοίων.
«Σε σχέση με την απειλή επιθέσεων από ρομποτικά επιφανειακά και υποβρύχια συστήματα, αυξήσαμε την τεχνική άμυνα της κύριας βάσης του στόλου και των αγκυροβολιών των πλοίων» υποστήριξε σε δηλώσεις του στη ρωσική στρατιωτική εφημερίδα Krasnaya Zvezda, αναφέροντας πως ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα ενισχυθεί με τέσσερα νέα πλοία εντός του 2023.

Από την άμυνα στην επίθεση

Σύμφωνα με τον Sokolov, πέρα από τις αναχαιτίσεις drones που σκοπεύουν είτε τη Σεβαστούπολη είτε τη βάση του στόλου, οι μονάδες των παράκτιων δυνάμεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν πλήξει με πυραύλους και πυροβολικό τουλάχιστον 180 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022.
Όπως λέει, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτών, χρησιμοποιήθηκαν ενεργά παράκτια πυραυλικά συστήματα Bastion και Bal.
«Οι πύραυλοι έπληξαν κυρίως θέσεις διοίκησης του εχθρού, αεροδρόμια, θέσεις μονάδων αεράμυνας και μαχητές επιφανείας του Ουκρανικού Ναυτικού» λέει ο Ρώσος αντιναύαρχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης