Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί το λένε ανοιχτά στη Δύση: Η αντεπίθεση δεν θα φέρει την ήττα των Ρώσων – Ετοιμαστείτε…

Οι Ουκρανοί το λένε ανοιχτά στη Δύση: Η αντεπίθεση δεν θα φέρει την ήττα των Ρώσων – Ετοιμαστείτε…
Ίσως να μην οδηγήσει στην οριστική «έξωση» των ρωσικών στρατευμάτων επισημαίνουν Ουκρανοί αναλυτές
Ολοένα και πιο πολύ χαμηλώνουν τον πήχη για την επικείμενη αντεπίθεση τους οι Ουκρανοί, οι οποίοι αρχίζουν να παραδέχονται ότι δεν θα ικανοποιηθούν πλήρως οι στόχοι τους για την ανακατάληψη των εδαφών που τελούν σήμερα υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Ύστερα από τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Dmytro Kuleba, ο οποίος υποστήριξε πως εάν η αντεπίθεση αυτή δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα ακολουθήσουν και άλλες, αλλά και τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodomyr Zelensky, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει και άλλο η αντεπίθεση διότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά και όπλα, Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές χαμηλώνουν τις προσδοκίες και στο πεδίο της μάχης.

Δεν θα φύγουν οι Ρώσοι

Ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής, Oleksandr Musiyenko επισημαίνει ότι οι υποστηρικτές του Κιέβου πρέπει να καταλάβουν ότι η αντεπίθεση «ενδεχομένως να μην οδηγήσει στην οριστική «έξωση» των ρωσικών στρατευμάτων και την οριστική ήττα της Ρωσίας σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη».
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχιση του πολέμου και τον επόμενο χρόνο, διαφορετικά θα μπορούσε να τελειώσει φέτος.
Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν οι μάχες.
Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το πώς θα εξελιχθεί η αντεπίθεση» υποστήριξε ο Musiyenko.
Πρόκειται πάντως για μια τοποθέτηση, την οποία συμμερίζονται οι Αμερικάνοι, μια και σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν, φέρονται να μην περιμένουν τίποτα εντυπωσιακό από την ουκρανική αντεπίθεση.

Θέλει η Δύση συνέχιση του πολέμου;

Και μπορεί οι Ουκρανοί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να χαμηλώνουν τις προσδοκίες ότι η αντεπίθεση τους θα είναι «η μητέρα των μαχών» που θα κρίνει την έκβαση αλλά και την επόμενη ημέρα του πολέμου – σημειωτέον ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin υποστηρίζει ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει -, ρίχνοντας στο τραπέζι την ιδέα και για άλλες, πολλές αντίστοιχες αντεπιθέσεις, αλλά στη Δύση υπάρχει προβληματισμός.
Δυτικοί ηγέτες και ΝΑΤΟ υποστηρίζουν καθημερινά πως θα στηρίξουν μέχρι τέλους το Κίεβο και τον αγώνα του, αλλά δυτικά δημοσιεύματα δίνουν μια διαφορετική εικόνα.
Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε χθες Πέμπτη 11/5 πως σε περίπτωση αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης, τότε είναι πολύ πιθανό η σύγκρουση να μετατραπεί σε αδιέξοδο έως τον ερχόμενο χειμώνα.
Σε αυτό το σενάριο αναφέρεται πως το πιθανότερο είναι η Δύση να αρχίσει να πιέζει την Ουκρανία προκειμένου να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται συνομιλίες με βάση τους όρους της Ρωσίας.

Πιέσεις για διαπραγματεύσεις

Ήδη Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται πως το Κίεβο ήδη δέχεται πιέσεις από πολλά κράτη προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ακόμα και εάν τελικά η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποδεχθεί να συνομιλήσει με τη Ρωσία, αυτό θα γίνει με τους όρους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης