Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στο Πακιστάν – Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει παράνομη τη σύλληψη του Imran Khan και ζητά την απελευθέρωσή του

Ραγδαίες εξελίξεις στο Πακιστάν – Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει παράνομη τη σύλληψη του Imran Khan και ζητά την απελευθέρωσή του
Σημαντική δικαστική απόφαση μετά από δύο ημέρες αιματηρών διαδηλώσεων στο Πακιστάν
Σχετικά Άρθρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε ότι η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Imran Khan είναι παράνομη και διέταξε την άμεση απελευθέρωσή του, μετά από δύο ημέρες αιματηρών διαδηλώσεων και αναταραχών, που έφεραν τους υποστηρικτές του εναντίον των στρατευμάτων και των δυνάμεων ασφαλείας.
Ο Khan τέθηκε υπό κράτηση όταν εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ την Τρίτη (9/5) και βιντεοσκοπήθηκε να απομακρύνεται με τεθωρακισμένο όχημα από δεκάδες πράκτορες της ειδικής ομάδας κατά της διαφθοράς.
Η σκηνή προκάλεσε οργή και ερμηνεύτηκε από το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Tehreek-e-Insaf (PTI) ως πολιτικό τέχνασμα για να τον εμποδίσει να αντιμετωπίσει τον Shahbaz Sharif στις επόμενες εκλογές.
Ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές έχουν ταχθεί επίσης κατά του Khan.

Επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Μέχρι την Τρίτη ο στρατός είχε αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας του Ισλαμαμπάντ, αφού οργισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να επιτίθενται σε στρατιωτικά κτίρια και εγκαταστάσεις.
Ένα κτίριο του εθνικού ραδιοφώνου κάηκε επίσης ολοσχερώς.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.000 συνελήφθησαν καθώς βίαιες διαδηλώσεις έχουν σαρώσει τη χώρα από τότε που κρατήθηκε.
Όταν ο Khan τέθηκε υπό κράτηση, συμμετείχε σε μια δικαστική ακρόαση σχετικά με μια ακρόαση διαφθοράς του Al-Qadir Trust.
Εν μέσω εικασιών ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να διατάξει την απελευθέρωσή του, ο υπουργός Πληροφοριών Marriyum Aurangzeb είπε σε δημοσιογράφους στο Ισλαμαμπάντ ότι θα ήταν «άδικο» να παρέμβει το ανώτατο δικαστήριο με τέτοιο τρόπο.
Ο Aurangzeb αναφέρθηκε στη βία που υποκίνησαν οι υποστηρικτές του Khan αυτή την εβδομάδα και είπε πώς μια εντολή απελευθέρωσης θα ισοδυναμούσε με «άδεια για να σκοτώνεις».
Πολλοί επικεφαλής του PTI συνελήφθησαν, με την κεντρική κυβέρνηση να καταγγέλλει «τρομοκρατικές ενέργειες» από την πλευρά των διαδηλώσεων, τις οποίες ενθάρρυνε το κόμμα του Khan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης