Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκρήξεις στο Κίεβο, ρωσική επίθεση με 15 πυραύλους cruise – Συναγερμός στα δύο τρίτα της Ουκρανίας

Εκρήξεις στο Κίεβο, ρωσική επίθεση με 15 πυραύλους cruise – Συναγερμός στα δύο τρίτα της Ουκρανίας
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν όλους τους ρωσικούς πυραύλους, δεν αναφέρθηκαν θύματα
(upd2) Εκρήξεις καταγράφηκαν στο Κίεβο από τη νέα ρωσική μαζική πυραυλική επίθεση, ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Οι τοπικές αρχές του Κιέβου έκαναν λόγο για πολύ δυνατές εκρήξεις στην πόλη.
Ήδη ενεργοποιήθηκε η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα για να αποκρούσει τη νέα πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου.
Όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, η επίθεση εκδηλώθηκε από νωρίς σήμερα Τρίτη 9/5 τα ξημερώματα.
«Συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας εργάζονται στα περίχωρα του Κιέβου», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας μέσω Telegram.
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως οι Ρώσοι εκτόξευσαν συνολικά 25 πυραύλους κατά όλης της ουκρανικής επικράτειας, εκ των οποίων οι 23 καταρρίφθηκαν.

Καταρρίφθηκαν όλοι

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, από τους 25 πυραύλους cruise, οι 15 εκτοξεύτηκαν κατά του Κιέβου, οι οποίοι καταρρίφθηκαν όλοι.
Σε δηλώσεις του ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, υποστήριξε ότι τα σχέδια του κατακτητή απέτυχαν.
Όπως είπε ο Popko, δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Ουκρανίας Vitalii Klitschko ανέφερε πως συντρίμμια από πυραύλους έπεσαν στη συνοικία Holosiivskyi, στα νοτιοδυτικά του Κιέβου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή ζημιά.
Πάντως, συντρίμμια εντοπίστηκαν και στη συνοικία Shevchenkivskyi.
«Το Κίεβο άντεξε πάλι και θα αντέξει και στο μέλλον» υποστήριξε ο Popko.

Συναγερμός στα δύο τρίτα της Ουκρανίας

Αυτή ήταν η πέμπτη πυραυλική επίθεση μέσα στον Μάιο, η οποία ήρθε μετά την χθεσινή μαζική επίθεση με πυραύλους και drones, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη έως σήμερα.
Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ρωσικά αεροπορικά πλήγματα πέρα από το Κίεβο και στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας, από την περιφέρεια της Οδησσού και την Kherson μέχρι τη Vinnytsia στα δυτικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης