Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Μη ικανοποιητική η γαλλική απολογία – Προσβολή για τη μεταναστευτική πολιτική

Ιταλία: Μη ικανοποιητική η γαλλική απολογία – Προσβολή για τη μεταναστευτική πολιτική
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η δεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni «δεν μπόρεσε να λύσει τα μεταναστευτικά προβλήματα για τα οποία εξελέγη»
Η Ιταλία παραμένει δυσαρεστημένη τη ανασκευή των δηλώσεων από το Παρίσι, αφού Γάλλος υπουργός κατηγόρησε τη Ρώμη για «κακή διαχείριση  των μεταναστευτικών ροών», δήλωσε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Antonio Tajani.
«Χρειάζονται πιο ξεκάθαρα λόγια», δήλωσε ο Tajani, μέλος του συντηρητικού κόμματος Forza Italia, στην ιταλική κρατική τηλεόραση RAI σε συνέντευξή του.
«Ελπίζω ότι η γαλλική κυβέρνηση αλλάξει τη θέση της και ότι θα έρθει μια συγγνώμη που αντιπροσωπεύει μια αντίθεση με τις θέσεις που υιοθέτησε ο Υπουργός Εσωτερικών.
Θα χαρώ να τις δεχτώ».
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η δεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni «δεν μπόρεσε να λύσει τα μεταναστευτικά προβλήματα για τα οποία εξελέγη».
Η Darmanin πρόσθεσε ότι η Meloni «έλεγε ψέματα» στους ψηφοφόρους ότι θα μπορούσε να δώσει τέλος στη μεταναστευτική κρίση.
Ο Tajani διέκοψε μια επίσκεψη στο Παρίσι την τελευταία στιγμή την Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτό που θεωρούσε «προσβολή» για την Ιταλία.
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Olivier Veran προσπάθησε να εκτονώσει τις διπλωματικές εντάσεις την Παρασκευή 5 Μαϊου 2023 , επισημαίνοντας στο CNews ότι ήταν βέβαιος ότι δεν υπήρχε καμία επιθυμία από την πλευρά των Darmanin να προσβλήθεί η Ιταλία .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης