Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett - Munger (Berkshire Hathaway): Καταστροφική και ανόητη η οποιαδήποτε ρήξη με την Κίνα - Ακολουθήστε το παράδειγμα της Apple

Buffett - Munger (Berkshire Hathaway): Καταστροφική και ανόητη η οποιαδήποτε ρήξη με την Κίνα  - Ακολουθήστε το παράδειγμα της Apple
Οι μετοχές της Apple που κατέχει η Berkshire Hathaway και το παράδειγμα της δραστηριότητάς της στη Κίνα
Σε μια εμφατικήδιαφοροποίηση από την αντικινεζική ύστερία που έχει καταλάβει ένα μέρος του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι επενδυτές Warren Buffett και Charlie Munger προέτρεψαν το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεννοηθούν με την Κίνα και να αποφύγουν την κλιμάκωση των εντάσεων στις διμερείς σχέσεις καθώς το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα καταστροφικό για την αμερικανική οικονομία.
«Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε: να τα πάμε καλά με την Κίνα και θα πρέπει να έχουμε σημαντικές σε ένταση και όγκο εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα προς το αμοιβαίο συμφέρον μας» δήλωσε ο Munger, αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, στην ετήσια πολυεθνική συνάντηση στην Ομάχα της Νεμπράσκα.
«Η Apple το έκανε (αυτο) δεσμευόμενη σε μια συνεργασία με την Κίνα ως μεγάλο προμηθευτή.
Αποδείχθηκε καλό για την Apple και καλό για την Κίνα.
Αυτό είναι το είδος των συναλλαγών που θα κάνουμε με την Κίνα», δήλωσε ο 99χρονος θρυλικός επενδυτής, επικαλούμενος τον τεχνολογικό γίγαντα Apple ως παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Οτιδήποτε αυξάνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών είναι «ανόητο, ανόητο, ανόητο», πρόσθεσε ο Munger.
Ο Buffett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, 92 ετών, επικρότησε τις δηλώσεις του επί πολλά χρόνια συνεργάτη του.
Όντας οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, είναι «επιτακτική ανάγκη» τόσο για την Κίνα όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταλάβουν «πώς παίζεται το παιχνίδι» (στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον και να καταλάβουν ότι δεν μπορεί κάποιος να ασκήσει υπερβολικές πιέσεις στον άλλο», επισήμανε ο Buffett, ο οποίος επέμεινε στην σημασία της εταιρικής σχέσης για τις δύο μεγάλες υπερδυνάμεις.
Εργαζόμενες μαζί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα μπορούν και οι δύο να εξελιχθούν σε ακόμη καλυτερα κράτη και οικονομίες, υπογράμμισε.

Κοινή ευημερία

«Και οι δύο οικονομίες θα είναι ανταγωνιστικές, και οι δύο μπορούν να ευημερήσουν», υπογράμμισε.
«Αυτό είναι το όραμα που υπάρχει εκεί έξω ότι η Κίνα θα γίνει μια πιο επιτυχημένη χώρα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν μια πιο επιττυχημένη χώρα».
Ο Buffer δήλωσε ότι ένα καυθεστώς όπου και οι δύο χώρες μπορούν να επιτύχουν θα είναι «επιτακτικό» για τον επόμενο αιώνα και οι ηγέτες των δύο κατά΄των θα πρέπει να αποφύγουν «εμπρηστικές» ενέργειες που θα αυξήσουν τις εντάσεις.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-05-07_145540.png
Why is Apple struggling in China? - BBC News
Οι επενδύσεις


H Berkshire Hathaway ανακοίνωσε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν σε 35,5 δισ. δολάρια, γεγονός που αποτυπώνει τα κέρδη από κοινές μετοχές όπως της Apple Inc, ενώ τα υψηλότερα έσοδα από επενδύσεις ενίσχυσαν τα λειτουργικά κέρδη.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 24,377 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α και σημειώνοντας άλμα από τα 5,58 δισ. δολάρια ή 3,784 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν κατά 13% στα 8,07 δισ. δολάρια, ή περίπου 5.561 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α, από 7,16 δισ. δολάρια.
Η εταιρεία με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα δήλωσε ότι αγόρασε επίσης 4,4 δισ. δολάρια τις δικές της μετοχές κατά το τρίμηνο.
Στις 31 Μαρτίου 2023, η ασφαλιστική ρευστότητα της εταιρείας ήταν περίπου 165 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 1 δισ. δολάρια από το τέλος του 2022

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης