Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η αποδολαριοποίηση: Διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ινδίας για τη διενέργεια εμπορικών συναλλαγών σε ρουπία

Συνεχίζεται η αποδολαριοποίηση: Διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ινδίας για τη διενέργεια εμπορικών συναλλαγών σε ρουπία
Η Ινδία διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ανεστάλησαν οι συνομιλίες για το θέμα
Σχετικά Άρθρα
Η Ινδία και η Ρωσία συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για τη διενέργεια των εμπορικών συναλλαγών σε ινδική ρουπία, γράφει η New Indian Express επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους.
«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέψευσαν τις αναφορές ότι η Ινδία και η Ρωσία ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις για τη διενέργεια του εμπορίου σε ρουπία.
Οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν ορισμένα ζητήματα, αλλά οι συνομιλίες για την εξάλειψη αυτών των διαφορών συνεχίζονται.
Το Reuters ανέφερε ότι η Μόσχα και το Νέο Δελχί φέρεται να μην συζητούν πλέον τον μηχανισμό πληρωμών σε εθνικό νόμισμα της Ινδίας, αφού ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα.
Εν μέσω κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η Ινδία και η Ρωσία μεταφέρουν αμοιβαίες πληρωμές σε εθνικά νομίσματα ενώ συμμετέχουν στη βελτιστοποίηση των οδών εφοδιασμού.
Ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Ινδικών Οργανισμών Εξαγωγών (FIEO) Ajay Sahai είπε στο Tass| νωρίτερα, ότι οι ρωσικές τράπεζες άνοιξαν έως και 11 λογαριασμούς σε ινδικό νόμισμα σε ινδικές τράπεζες για εμπορικούς διακανονισμούς σε ρουπίες.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρασχέθηκαν από το ινδικό υπουργείο Εμπορίου, η Ινδία μπορεί να μεταφέρει το 16,38% του συνολικού εμπορίου της σε ρουπίες με τη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες, εκτός από το Πακιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης