Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον «βλέπει» χειραγώγηση της αγοράς πίσω από το κραχ στις τραπεζικές μετοχές

Η Ουάσιγκτον «βλέπει» χειραγώγηση της αγοράς πίσω από το κραχ στις τραπεζικές μετοχές
Για κερδοσκοπικά παιχνίδια στις περιφερειακές τράπεζες, κάνει λόγο η Ουάσιγκτον
Σχετικά Άρθρα
«Ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι εξετάζουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο χειραγώγησης της αγοράς όσον αφορά τις μετοχές των τραπεζών», δήλωσε πηγή στο Reuters, με αφορμή το σημερινό κραχ που εντείνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες για μία επανάληψη του 2008.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εταιρεία Ortex, μόνο σήμερα 4/5 όσοι είχαν «short» θέσεις ενάντια στις περιφερειακές τράπεζες, έχουν αποκομίσει περίπου 380 δισεκ. δολάρια.
Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών καταγράφουν κατακόρυφη πτώση αυτή την εβδομάδα μετά την κατάρευση της First Republic και την απορρόφησή της από την JP Morgan.
Τη σκυτάλη σε ό,τι αφορά το ντόμινο κατάρρευσης να παίρνει η Western Alliance.
Yπενθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί οι καταρρεύσεις των Silvergate Capital, Signature Bank, Silicon Valley Bank, First Republic, Pac West…
Άλλες περιφερειακές τράπεζες που βρίσκονται σε επικίνδυνη ζώνη είναι οι Zions, Comerica και Key...
Ειδικότερα, σε σχέση με τη Western Alliance, όπως έγινε γνωστό, πλέον, διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης πιθανής πώλησης του συνόλου ή μέρους της επιχείρησης.
Κάπως έτσι γίνεται η τελευταία περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ που αναζητά σωτηρία εν μέσω των κλυδωνισμών που σαρώνουν τον κλάδο.
Η τράπεζα, με έδρα την Αριζόνα, η οποία είχε περιουσιακά στοιχεία 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Μαρτίου, έχει προσλάβει συμβούλους για να διερευνήσει τις επιλογές της, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και μπορεί να καταλήξουν στο μηδέν.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της Western Alliance τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο -45%.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η τράπεζα διαψεύδει...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης