Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση έως 2% στο πετρέλαιο - Κάτω από τα 80 δολ. το brent με το βλέμμα σε Fed, Κίνα

Πτώση έως 2% στο πετρέλαιο - Κάτω από τα 80 δολ. το brent με το βλέμμα σε Fed, Κίνα
Η Fed, η οποία συνεδριάζει στις 2-3 Μαΐου, αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 25 μονάδες βάσης
Πτώση έως 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανησυχία για τον οικονομικό αντίκτυπο της πιθανής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed και τα ασθενέστερα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση υπερίσχυσαν της στήριξης από τις νέες περικοπές της προσφοράς του OPEC+ που τίθενται σε ισχύ αυτόν τον μήνα.
Η Fed, η οποία συνεδριάζει στις 2-3 Μαΐου, αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 25 μονάδες βάσης, σημειώνει το Reuters.
Το αμερικανικό δολάριο αυξήθηκε έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων τη Δευτέρα, καθιστώντας το πετρέλαιο ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το αργό τύπου Brent υποχώρησε κατά 1,21 δολάρια ή 1,5% στα 79,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) έχασε 1,6 δολ. ή 2% και διαπραγματεύεται στα 75,22 δολάρια.
"Η προοπτική περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων που θα ανακοινώσει η Fed αυτή την εβδομάδα αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας των τιμών", δήλωσε ο Baden Moore, επικεφαλής της στρατηγικής για τα εμπορεύματα και τον άνθρακα στην National Australia Bank.
Την εβδομάδα που έρχεται, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αναμένεται να παρατείνει την παύση αύξησης των επιτοκίων την Τρίτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να εκπλήξει με μια αύξηση κατά μισή μονάδα την Πέμπτη.
Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επιβάρυναν επίσης τις τιμές.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) μεταποίησης της Κίνας υποχώρησε στο 49,2 από 51,9 τον Μάρτιο, διολισθαίνοντας κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση και τη συρρίκνωση της δραστηριότητας σε μηνιαία βάση.
Κάποια στήριξη προήλθε από τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής κατά περίπου 1,16 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, η ομάδα γνωστή ως OPEC+, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από τον Μάιο.
"Πιστεύουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα είναι ελλειμματική κατά το υπόλοιπο του δεύτερου τριμήνου" μετά τις περικοπές του ΟΠΕΚ+, δήλωσε ο Moore της NAB, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τράπεζα αναμένει ότι οι περιορισμοί συν την υψηλότερη ζήτηση θα οδηγήσουν τις τιμές υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης