Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall, παρά την ελεύθερη πτώση της First Republic (-50%) – Στο +0,83% ο S&P 500, o Nasdaq +0,7%

Κέρδη στη Wall, παρά την ελεύθερη πτώση της First Republic (-50%) – Στο +0,83% ο S&P 500, o Nasdaq +0,7%
Θετικά πρόσημα στη Wall...
Άνοδο, από πτώση, σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 28 Απριλίου, παρά τη βουτιά της First Republic Bank, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα… 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,8%, στις 34.098 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε αύξηση +0,83%, στις 4.169 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,69%, στις 12.226 μονάδες

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Amazon υποχωρούσαν περισσότερο από 3%, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε πως η επιχειρηματική του δραστηριότητα στο cloud επιβραδύνθηκε, αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα στο τρίμηνο χρήσης.
Από την άλλη, η Snap υποχώρησε περισσότερο από 18%, όπως και οι μετοχές της Pinterest, καθώς τα αποτελέσματά τους ήταν απογοητευτικά.
Σε κάθε περίπτωση, τα εταιρικά αποτελέσματα ήταν καλύτερα των προσδοκιών, με τις μετοχές στην προηγούμενη συνεδρίαση να σημειώνουν ράλι.
«Το χθεσινό ράλι, παρά τα αρνητικά στοιχεία για το ΑΕΠ, μπορεί να είναι μέρος της τελικής “έλξης”», δήλωσε ο αναλυτής της Wells Fargo, Christopher Harvey, σε σημείωμα προς τους πελάτες.
Η First Republic υποχώρησε σχεδόν 40% αφότου ο David Faber του CNBC ανέφερε ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα για την περιφερειακή τράπεζα είναι να αναλάβει η Federal Deposit Insurance Corporation.
Η μετοχή έχει χάσει σχεδόν το 97% της αξίας της από την αρχή του έτους

Στα μάκρο, ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 0,3% τον Μάρτιο, κάτι που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.
Ο δείκτης είναι βασικός δείκτης πληθωρισμού για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ ευρωζώνης

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια -αν και άνοιξαν με θετικά πρόσημα- με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα εταιρικά κέρδη και τα στοιχεία για το ΑΕΠ.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,77%, στις 15.922 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο FTSE ενισχύθηκε κατά 0,5%, στις 7.870 μονάδες
Στο Παρίσι, ο CAC διαμορφώθηκε στις 7.491 μονάδες, με άνοδο 0,1%
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,3%, στις 27.077 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει απώλειες 0,48% στις 461,82 μονάδες

Παρά τις ανησυχίες για την αμερικανική περιφερειακή τράπεζα First Republic -που αναζητά στρατηγική ανάκαμψης μετά την πτώση της μετοχής της μετά την είδηση ότι έχασε περίπου το 40% των καταθέσεών της το πρώτο τρίμηνο- τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών αποδείχθηκαν πιο καθησυχαστικά. Τόσο η Deutsche Bank και η Barclays ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη τους.
Τα αποτελέσματα της βρετανικής τράπεζας NatWest τα αποτελέσματα έδειξαν ετήσια αύξηση των εσόδων κατά 37,2% σε 1,036 δισ. στερλίνες (1,29 δισ. δολάρια), ενώ το καθαρό περιθώριο επιτοκίου της αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο σε 3,27%. Ωστόσο, οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν κατά 6,2% στις πρώτες συναλλαγές.
Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πτώση των κερδών της σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά και πάλι ξεπέρασε τις προβλέψεις. Η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις των φορτηγών και δήλωσε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα κυμανθούν στο υψηλό επίπεδο των προβλέψεων.

Στα μάκρο, σύμφωνα με τη Eurostat, η ευρωζώνη κατέγραψε οριακή ανάπτυξη το α' τρίμηνο του 2023 και με ρυθμό χαμηλότερο από τις προσδοκίες της αγοράς μετά τη στασιμότητα στο τέλος του περασμένου έτους.
Το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,1% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο. Η κίνηση είναι χαμηλότερη από τις προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters για ανάπτυξη 0,2%. Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, η ανάπτυξη ήταν 1,3% έναντι προσδοκιών 1,4%.
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση μετά την πτώση κατά 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Σε ετήσια βάση, επεκτάθηκε κατά 1,3%.
Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Πορτογαλία (+1,6%) κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Λετονία (+0,5%). Μείωση καταγράφηκε στην Ιρλανδία (-2,7%) καθώς και στην Αυστρία (-0,3%).
Οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν θετικοί για όλες τις χώρες εκτός από τη Γερμανία (-0,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης