Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο – Στο +2% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,43%

Ράλι στη Wall, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο – Στο +2% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,43%
Θετικά πρόσημα στη Wall Street...
Ισχυρή άνοδο σημειώθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μητρικής της Facebook, Μeta…
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,57%, στις 33.826 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημειώθηκε αύξηση 1,96%, στις 4.135 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 2,43%, στις 12.142 μονάδες
δφασφσδα.JPG
Άλμα 14% κατέγραψ η μετοχή της Meta, καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ αναθεώρησε επί τα βελτίω το guidance της για το σύνολο του 2023.
Οι μετοχές των Teladoc, Comcast και Merck βρίσκονται επίσης μεταξύ εκείνων που ενισχύονται, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.
Η Caterpillar, ωστόσο, η οποία θεωρείται λίγο έως πολύ βαρόμετρο για την παγκόσμια οικονομία, βλέπει τη μετοχή της κινήθηκε πτωτικά κατά 0,86%, παρά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων.

Στα μάκρο, σημαντικά επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων και ο πληθωρισμός επηρεάσαν μια οικονομία που αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, ένα μέτρο του συνόλου των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται για την περίοδο, αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,1% το πρώτο τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ανάπτυξη 2%.
Ο ρυθμός ανάπτυξης ακολούθησε το τέταρτο τρίμηνο κατά το οποίο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,6%.
Η έκθεση έδειξε επίσης ότι ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ένα μέτρο πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 4,2%, πάνω από την εκτίμηση του 3,7%.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά μειώθηκε συγκρατημένα την περασμένη εβδομάδα από 246 χιλιάδες σε 230 χιλιάδες (αλλά παραμένει πολύ πάνω από τη γραμμή Maginot των 200 χιλιάδων).
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις παρέμειναν σχεδόν σταθερές από την προηγούμενη εβδομάδα στα 1,88 εκατομμύρια.
Και οι δύο μετρήσεις της αγοράς εργασίας παραμένουν κοντά στο υψηλό 17 μηνών.

Τα συμβόλαια για την αγορά κατοικιών τα οποία θα εκτελεστούν μετά από έναν ή δύο μήνες υποχώρησαν στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.
Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, βούτηξε 5,2% τον Μάρτιο.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι τα συμβόλαια θα αυξάνονταν κατά 0,5%.

Μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Έντονη μεταβλητότητα παρατηρήθηκε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες για τις αμερικανικές τράπεζες και οι κίνδυνοι για ύφεση επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα, ενώ τα εταιρικέ κέρδη είναι ισχυρά.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,03%, στις 15.800 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώθηκε στις 7.831 μονάδες με πτώση -0,27%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,23% και βρίσκεται στις 7.483 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,2%, στις 27.158 μονάδες
φασδφδσαφσαδ.JPG
Διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς τα κέρδη της Deutsche Bank και της Barclays υπερέβησαν τις προσδοκίες.
Ειδικότερα, οι μετοχές της Deutsche Bank υποχωρούν κατά 1,3% παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη κατά 11ο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ η Barclays σημείωσε άνοδο 2,6% αφού ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και των κερδών στο τμήμα καταναλωτικών πιστωτικών καρτών.

Στα επιχειρηματικά, στα 1,158 δισ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank για το πρώτο τρίμηνο, έναντι της συναίνεσης για 864,54 εκατ. ευρώ σε δημοσκόπηση του Reuters, ενώ ήταν υψηλότερα από τα 1,06 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2022.
Αυτό σηματοδότησε το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για τη γερμανική τράπεζα μετά την ολοκλήρωση ενός σαρωτικού σχεδίου αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019 με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.
«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου καταδεικνύουν τη συνάφεια της στρατηγικής μας Global Hausbank με τους πελάτες μας και υπογραμμίζουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη ή την υπέρβαση των στόχων μας για το 2025», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 7,7 δισ. ευρώ, από 7,33 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες ανήλθαν σε 372 εκατ. ευρώ, έναντι 292 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Ο δείκτης κεφαλαίων CET 1, ένα μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών, διαμορφώθηκε στο 13,6%, από 12,8% πριν από ένα χρόνο και 13,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

Kαθαρά κέρδη ύψους 1,78 δισ. στερλινών ανακοίνωσε η Barclays για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας αύξηση 27% σε ετήσια βάση.
Μια δημοσκόπηση του Reuters με βάση τη συναίνεση των αναλυτών προέβλεπε καθαρά κέρδη ύψους 1,432 δισ. λιρών.
Τα έσοδα από το τμήμα καταναλωτών, καρτών και πληρωμών της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 47%, αντισταθμίζοντας την αύξηση μόλις 1% στο τμήμα της εταιρικής και επενδυτικής τράπεζας.
Η Barclays δήλωσε ότι "παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της για το 2023, με όλους τους δείκτες επιδόσεων να είναι σύμφωνοι ή να προηγούνται των οδηγιών" κατά το πρώτο τρίμηνο.
Ο διευθύνων σύμβουλος C. S. Venkatakrishnan το χαρακτήρισε ως ένα "ισχυρό" τρίμηνο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 11% σε 7,2 δισ. στερλίνες.
αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά μειώθηκε συγκρατημένα την περασμένη εβδομάδα από 246 χιλιάδες σε 230 χιλιάδες (αλλά παραμένει πολύ πάνω από τη γραμμή Maginot των 200 χιλιάδων).
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις παρέμειναν σχεδόν σταθερές από την προηγούμενη εβδομάδα στα 1,88 εκατομμύρια.
Και οι δύο μετρήσεις της αγοράς εργασίας παραμένουν κοντά στο υψηλό 17 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης