Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ακόρεστη η δίψα του Κιέβου για όπλα - Απαιτεί 10πλάσια αύξηση από ΝΑΤΟ - Θέλουν να εξοντώσουν αμάχους

Ρωσία: Ακόρεστη η δίψα του Κιέβου για όπλα - Απαιτεί 10πλάσια αύξηση από ΝΑΤΟ - Θέλουν να εξοντώσουν αμάχους
Aυτό που ζητά η Δύση από την ουκρανική αντεπίθεση είναι να υποστεί η Ρωσία τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες είπε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα
Για ακόρεστη δίψα του καθεστώτος του Κιέβου για την προμήθεια όλo και περισσότερων όπλων κάνει λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, η οποία επικρίνει την κυβέρνηση Zelensky ότι αυτό που επιθυμεί είναι να εξοντώσει άμαχο πληθυσμό.
«Το καθεστώς του Κιέβου απαιτεί 10πλάσια αύξηση των στρατιωτικών προμηθειών από το ΝΑΤΟ.
Οι ορέξεις του αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο» ανέφερε σε δηλώσεις της η Zakharova, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής στις 21 Απριλίου στη ΝΑΤΟική βάση στο Ramstein της Γερμανίας προκάλεσαν βαθιά απογοήτευση στο Κίεβο.
Η Zakharova επικαλέστηκε τις δηλώσεις του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Andriy Melnyk, ο οποίος υποστήριξε πως η τρέχουσα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν είναι αρκετή.
Σύμφωνα με τον Melnyk, οι σύμμαχοι πρέπει να ξεπεράσουν τις τεχνητές «κόκκινες γραμμές» και να διαθέσουν το 1% του ΑΕΠ τους για στρατιωτικές προμήθειες.

Δεν κρύβεται η Δύση

Όπως είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, η Δύση δεν κρύβει πλέον τι βρίσκεται πίσω από την αντεπίθεση της Ουκρανίας.
«Οι Δυτικοί ανοιχτά δηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να καταστήσουν την αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, επιτυχημένη.
Δεν κρύβουν καν ότι αυτοί είναι πίσω από όλο αυτόν τον στρατιωτικό σχεδιασμό, και ότι δεν συνεισφέρουν μόνο μέσω μιας τακτικής καθοδήγησης» υποστήριξε η Zakharova, η οποία σημείωσε πως αυτό που ζητά η Δύση είναι να υποστεί η Ρωσία τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες.
«Και αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει την άμεση εμπλοκή τους στον πόλεμο» είπε η Zakharova.

Στόχος τους η εξόντωση αμάχων

Επικαλούμενη μάλιστα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του προέδρου Zelensky, η Zakharova είπε πως στόχος του Κιέβου είναι η εξόντωση άμαχου πληθυσμού.
«Επιστήσαμε την προσοχή σε μια άλλη εξτρεμιστική δήλωση του συμβούλου του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak.
Στις 25 Απριλίου, μιλώντας σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι το Κίεβο έχει το νόμιμο δικαίωμα να καταστρέψει ό,τι βρίσκεται στο έδαφος της Κριμαίας, του Luhansk, του Donetsk, καθώς και των περιοχών της Zaporizhia και της Kherson.
Όλοι πλέον κατάλαβαν: η λογική τους δεν είναι απλά η καταστροφή, αλλά η εξόντωση του «ανυπότακτου», εκείνου δηλαδή που είναι εκτός της εθνικιστικής τους λογικής.
Αυτή ακριβώς είναι η λογική της ιδεολογίας του καθεστώτος του Κιέβου» υπογράμμισε η Zakharova, επισημαίνοντας πως μέλημα των Ουκρανών είναι οι καταστροφικές επιδρομές και η ανελέητη εξόντωση του άμαχου πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης