Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι προελαύνουν - Μετά το Bakhmut, ελέγχουν το 50% της Maryinka

Οι Ρώσοι προελαύνουν - Μετά το Bakhmut, ελέγχουν το 50% της Maryinka
Η Δύση πιέζει το Κίεβο να αντεπιτεθεί αναφέρει ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin
Σχετικά Άρθρα
Συνεχείς στρατιωτικές επιτυχίες καταγράφει ο ρωσικός στρατός στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας του Donetsk, καθώς μετά τη διαφαινόμενη επικράτηση του στο Bakhmut, προελαύνει και στην Maryinka.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin υποστήριξε πως οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη το 50% της Maryinka και πως όλες οι θέσεις των Ουκρανών είναι πλέον ορατές.

Στη ζώνη πυρός

«Όσον αφορά την κατεύθυνση της Maryinka, από τις 59 συνοικίες της πόλης, εάν είναι δυνατόν να διαιρέσει κανείς την πόλη με αυτόν τον τρόπο, οι 50 βρίσκονται υπό τον έλεγχο των μονάδων μας και εδώ μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν όλες οι θέσεις του εχθρού είναι υπό τον έλεγχο πυρός, βρίσκονται δηλαδή στη ζώνη ορατότητας μας» ισχυρίστηκε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Αποτυχημένη αντεπίθεση

Σύμφωνα με τον Pushilin, οι Ουκρανοί επιχείρησαν να αντεπιτεθούν στο Ugledar χωρίς να τα καταφέρουν, υποστηρίζοντας πως η Δύση πιέζει το Κίεβο να αντεπιτεθεί για να ανταποδώσει την χρηματοδότηση που έχει λάβει.
Ο επικεφαλής του Donetsk τόνισε ότι η Ουκρανία είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί και δεν είναι υπεύθυνη για όσα λέει.
«Δεν μπορεί να γίνει λόγος για σταθερές διαπραγματευτικές θέσεις και γενικά για λογικές διαπραγματεύσεις.
Το ουκρανικό καθεστώς είναι ανίκανο να διαπραγματευτεί, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για γραπτές ή προφορικές συνομιλίες.
Κατά την εκτίμηση μου, δεν υπάρχει τίποτα συζητήσουμε με το καθεστώς του Κιέβου, με την τρέχουσα ηγεσία» είπε ο Pushilin.

Τέλος ο ανεφοδιασμός των Ουκρανών στο Bakhmut

Επιπλέον, αναφερόμενος στις μάχες στο Bakhmut, ο Pushilin υποστήριξε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους και το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μέσω του οποίου ανεφοδιάζονταν οι Ουκρανοί στρατιώτες που εξακολουθούν να πολεμούν.
Οι Ρώσοι λένε πως ελέγχουν ήδη πάνω από το 90% της πόλης του Bakhmut.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης