Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα εξομαλύνει τις σχέσεις της με τις Φιλιππίνες με το βλέμμα στραμμένο στην Ταϊβάν

H Κίνα εξομαλύνει τις σχέσεις της με τις Φιλιππίνες με το βλέμμα στραμμένο στην Ταϊβάν
Συνεργασία για την επίλυση των διαφορών για τα θαλάσσια σύνορα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos Jr και ο υπουργός Εξωτερικών του συναντήθηκαν με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Qin Gang το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 με τη Μανίλα και το Πεκίνο να δεσμεύονται να συνεργαστούν για την επίλυση των θαλάσσιων διαφορών τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Οι συνομιλίες μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών στη Μανίλα σηματοδοτούν την τελευταία από μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου των Φιλιππίνων με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, καθώς οι δύο υπερδυνάμεις μάχονται για το στρατηγικό πλεονέκτημα στον Ινδο-Ειρηνικό.
«Όσον αφορά στις συγκρούσεις, συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες γραμμές επικοινωνίας, ώστε οποιοδήποτε γεγονός που συμβαίνει στη Δυτική Θάλασσα των Φιλιππίνων και αφορά τις δύο χώρες να μπορεί να επιλυθεί άμεσα», ανέφερε ο Marcos, ο οποίος δήλωσε ότι η επίσκεψη του Qin ήταν χρήσιμη για να συζητηθούν τα πράγματα και να συνεχιστούν οι εργασίες για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.
Ο Qin και ο ομόλογός του, ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων Enrique Manalo, συζήτησαν θέματα για στρατηγικά και περιφερειακά ζητήματα κατά τη διάρκεια διμερών συνομιλιών που ξεκίνησαν νωρίτερα το Σάββατο 22 Μαρτίου 2023.
Κατά την έναρξη των συνομιλιών, ο Qin δήλωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να συνεχίσουν την παράδοση της φιλίας, να εμβαθύνουν τη συνεργασία και να επιλύσουν σωστά τις διαφορές.
Η συνεργασία θα συμβάλει στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας της περιοχής και του κόσμου, πρόσθεσε.
Ο Manalo επαναβεβαίωσε την προσήλωση των Φιλιππίνων στην πολιτική της μίας Κίνας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων στο στενό της Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης