Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία απαγόρευση από την Τσεχία στις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Καμία απαγόρευση από την Τσεχία στις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία
Η Σλοβακία, η Πολωνία και ορισμένες άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είχαν απαγορεύσει την εισαγωγή σιτηρών και ορισμένων ειδών τροφίμων.
Η Τσεχία δεν έχει κανένα λόγο να επιβάλει απαγόρευση στις εισαγωγές σιτηρών και προϊόντων διατροφής από την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη (20/4/2023) ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Zdenek Nekula.
Οι αναλύσεις των ουκρανικών σιτηρών, κρέατος και αυγών που εισέρχονται στην Τσεχία επιβεβαίωσαν τη συμμόρφωσή τους με τα τρέχοντα κριτήρια ποιότητας, σημείωσε.
«Οι αναλύσεις των γεωργικών προϊόντων που προέρχονται από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των σιτηρών, του κρέατος και των αυγών, που πραγματοποιήθηκαν από τις τσεχικές υπηρεσίες ελέγχου υγειονομική επιθεώρηση, επιβεβαίωσαν τη συμμόρφωσή τους με τα τρέχοντα πρότυπα ποιότητας. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορευτούν οι εισαγωγές σιτηρών και τροφίμων από την Ουκρανία», είπε.
Νωρίτερα, η Σλοβακία, η Πολωνία και ορισμένες άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είχαν απαγορεύσει την εισαγωγή σιτηρών και ορισμένων ειδών τροφίμων.
Οι αρχές τους συναρτούν αυτό το μέτρο με την ανάγκη προστασίας των εθνικών αγορών από πολύ φθηνότερα γεωργικά προϊόντα από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης