Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden χρησιμοποιεί τη «διαρροή» των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου για να ασκήσει ασφυκτικό έλεγχο στα social media

Ο Biden χρησιμοποιεί τη «διαρροή» των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου για να ασκήσει ασφυκτικό έλεγχο στα social media
H αμερικανική κυβέρνηση θα επεκτείνει το εύρος των διαδικτυακών πλατφορμών που παρακολουθούν οι υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική κυβέρνηση προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη «διαρροή» των διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου, που διακινούνται στο διαδίκτυο, προκειμένου να ασκήσει ασφυκτικό έλεγχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden και ο υπουργός Άμυνας, Lloyd Austin ενημερώθηκαν για τη «διαρροή».
Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι τα μυστικά έγγραφα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Discord τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Bellingcat, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει δεσμούς με τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Όταν ανακάλυψαν ότι τα έγγραφα ήταν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι φέρεται να εξέτασαν τρόπους για να αποτρέψουν αυτό να συμβεί ξανά στο μέλλον.

Υπό παρακολούθηση

Ως απάντηση, η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει το εύρος των διαδικτυακών πλατφορμών που παρακολουθούν οι υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου, ανέφερε το NBC.
Τα έγγραφα του Πενταγώνου που «διέρρευσαν» φέρεται να εμφανίστηκαν σε ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών στο Διαδίκτυο, δίνοντας στους αξιωματούχους τη δικαιολογία να παρακολουθούν αυτή την κατηγορία πιο στενά.
Μία από τις εφαρμογές που θεωρείται ότι παρακολουθείται στενότερα είναι το Discord.
Το Discord είναι μια εφαρμογή επικοινωνίας που έχει σχεδιαστεί κυρίως για την κοινότητα των τυχερών παιχνιδιών, αλλά έκτοτε έχει επεκταθεί για να εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα χρηστών και σκοπών.
Παρέχει μια πλατφόρμα για συνομιλία κειμένου, φωνής και βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο.

Θα σαρώσουν το διαδίκτυο

Το Discord προσφέρει τόσο δημόσιους όσο και ιδιωτικούς διακομιστές, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν και να συμμετέχουν σε chat room ή κανάλια που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα θέματα, ενδιαφέροντα ή ομάδες.
Οι χρήστες μπορούν επίσης να στέλνουν απευθείας μηνύματα ο ένας στον άλλο, να μοιράζονται αρχεία και να μεταδίδουν ροή στις οθόνες ή τα παιχνίδια τους.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών προσανατολίζονται να σαρώσουν πλατφόρμες όπως το Discord για σχετικό περιεχόμενο προκειμένου να αποτρέψουν παρόμοιες διαρροές στο μέλλον.
Αυτό το περιστατικό έχει προκαλέσει νέα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών εντός της κυβέρνησης και εάν η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω, γράφει ο ιστότοπος Summit News.

Πρόσθετα μέτρα

Υπό το φως της διαρροής, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη αυστηροποιήσει την πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και εξετάζει πρόσθετα μέτρα.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους ρωσικούς τακτικούς ελιγμούς στον πόλεμο της Ουκρανίας, εκτιμήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων και αδυναμιών της Ουκρανίας, υποτιθέμενη δολιοφθορά από Ουκρανούς πράκτορες στη Λευκορωσία και τη Ρωσία και αναφορές πληροφοριών για συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και του Ισραήλ.
Εικόνες ορισμένων εγγράφων εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα κανάλια Discord αφιερωμένα στο βιντεοπαιχνίδι Minecraft και στους θαυμαστές ενός YouTuber που ονομάζεται wow_mao, σύμφωνα με τη Bellingcat. Από εκεί, οι εικόνες έφτασαν στο 4Chan, στα φιλορωσικά κανάλια Telegram και στο Twitter.
Οι New York Times αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη διαρροή των εγγράφων την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης