Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία εξετάζει πακέτο μέτρων… λιτότητας ύψους 20 δισ. ευρώ

Η Γερμανία εξετάζει πακέτο μέτρων… λιτότητας ύψους 20 δισ. ευρώ
Πακέτο μέτρων λιτότητας σχεδιάζει η Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Υπό σχεδιασμό βρίσκεται ένα πακέτο λιτότητας ύψους έως και 20 δισ. ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο θέλει να υιοθετήσει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Κρίστιαν Λίντερ, αναφέρει με δημοσίευμά του σήμερα 14/4 το γερμανικό περιοδικό Spiegel -επικαλείται πηγές μέσα από το ίδιο το υπουργείο.
Με τις περικοπές, ο Λίντνερ θέλει να κλείσει τα χρηματοδοτικά κενά στον προϋπολογισμό του 2024 και ταυτόχρονα να δημιουργήσει κάποια περιθώρια για τις αναπόφευκτες πρόσθετες δαπάνες, σύμφωνα με το Spiegel.
Από τη μεριά του υπουργείου δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση ή δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με το δημοσίευμα.
«Η θέση του υπουργού είναι γνωστή. Έχει επισημάνει ότι τα έσοδα δεν επαρκούν για τη χρηματοδότηση όλων των αιτημάτων», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. «Το καθήκον είναι να περιορίσει την αύξηση των δαπανών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών συνιστά στον Λίντερ να απαιτήσει νόμο για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και να προβεί σε αλλαγές σε νομικά καθορισμένες κρατικές υπηρεσίες.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι μέτρα για περιορισμό του κόστους, θα επηρεάσουν τα κομμάτια της οικονομίας με τις υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες, όπως τα υπουργεία Εργασίας και Οικογένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης