Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ChatGPT συνέταξε συνθήκη ειρήνης για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Τι προτείνει για τον τερματισμό των εχθροπραξιών

Το ChatGPT συνέταξε συνθήκη ειρήνης για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Τι προτείνει για τον τερματισμό των εχθροπραξιών
Tο chatbot ChatGPT έγραψε ένα σχέδιο συνθήκης ειρήνης για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Το chatbot ChatGPT ετοίμασε ένα σχέδιο συνθήκης ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κατόπιν αιτήματος της γερμανικής έκδοσης Berliner Zeitung.
Ειδικότερα, το chatbot έλαβε εντολή να γράψει μια σειρά από επιστολές εκ μέρους του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz προς τον Vladimir Putin και τον Volodymyr Zelensky, κάνοντας, παράλληλα, έκκληση για ειρήνη…
Η επιστολή προς τον Putin ανέφερε, σε αδρές γραμμές, ότι τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας θα πρέπει να τύχουν σεβασμού και αναγνωρίσεως.
«Θα θέλαμε να σας προσφέρουμε την προοπτική ότι η εποικοδομητική δέσμευση και η ετοιμότητα για κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να ανοίξουν την πόρτα για μια βελτιωμένη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης.
Κάτι τέτοιο θα ωφελήσει τόσο τους οικονομικούς όσο και τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας και θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων ασφάλειας που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα» αναφέρεται στο μήνυμα.

Προσχέδιο συνθήκης ειρήνης

Η τεχνητή νοημοσύνη διαμόρφωσε επίσης ένα προσχέδιο-πρόταση συνθήκης ειρήνης για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, το οποίο περιλάμβανε τα ακόλουθα σημεία:
Άμεση κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων στις αρχικές τους θέσεις, δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης κατά μήκος της γραμμής του μετώπου υπό την επίβλεψη διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων, παραχώρηση αυτονομίας στο Donetsk και το Luhansk εντός της Ουκρανίας, εξασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων του ρωσόφωνου πληθυσμού σε αυτές τις περιοχές.
Επιπλέον, το ειρηνευτικό σχέδιο υποδεικνύει την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων χωρών, αναθέτει την ευθύνη και στις δύο πλευρές ώστε ανοικοδομηθούν οι πληγείσες περιοχές μαζί με τη διεθνή κοινότητα, και καλεί τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ να παρακολουθούν την εφαρμογή των όρων της συνθήκης.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η δημοτικότητα του ChatGPT είναι στα ύψη μετά την κυκλοφορία του στα τέλη Νοεμβρίου 2022, έχοντας εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
Η ακρίβεια των γραφομένων του μάλιστα πυροδότησε συζητήσεις και εικασίες ότι θα μπορούσε να παραγκωνίσει επαγγελματίες συγγραφείς ή ακόμη και να απειλήσει την κύρια μηχανή αναζήτησης της Google.
Το bot ανήκει στην εταιρεία OpenAI, ένας από τους ιδρυτές της οποίας είναι ο Elon Musk.
Παρά τα όσα όμως λέει το ChatGPT, το φθινόπωρο του 2022, ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας σχετικά με την αδυναμία διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τον Vladimir Putin.
Με άλλα λόγια, παρότι η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για μια ειρηνική διευθέτηση, το Κίεβο έχει επιβάλει απαγόρευση διαπραγματεύσεων διά νόμου.
Ο Ζelensky, επίσης, είχε δηλώσει στην G20 ότι «δεν θα υπάρξει Minsk-3».
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη Dmitry Peskov δήλωσε στο RIA Novosti ότι τέτοια λόγια «επιβεβαιώνουν απόλυτα» τη θέση του Κιέβου για απροθυμία να διαπραγματευτεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης