Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Στους 8.500 οι νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία – Είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου

ΟΗΕ: Στους 8.500 οι νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία – Είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου
Στους 14.244 οι τραυματίες
Σχετικά Άρθρα
Στους 8.500 υπολογίζονται οι νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία σύμφωνα με το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), αν και επισημαίνεται ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ υψηλότερος.
Το OHCHR αναφέρει ότι έχει καταγράψει τον θάνατο 8.490 ανθρώπων και τον τραυματισμό 14.244 έως τις 9 Απριλίου και από την έναρξη της εισβολής, αν και επισημαίνει ότι οι αριθμοί αυτοί αποτελούν απλά «την κορυφή του παγόβουνου», καθώς έχει περιορισμένη πρόσβαση στα πεδία των μαχών.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι περισσότεροι νεκροί εντοπίζονται στις περιοχές που ελέγχει η ουκρανική κυβέρνηση και οι οποίες δέχονται την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, περιλαμβανομένων ωστόσο και 3.972 ανθρώπων από τις περιοχές Donetsk και Luhansk όπου μαίνονται σφοδρές μάχες.
«Το OHCHR εκτιμά ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι σημαντικά υψηλότεροι, καθώς λαμβάνει με καθυστέρηση πληροφορίες από κάποιες περιοχές όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις, ενώ πολλές αναφορές μένει να διασταυρωθούν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης