Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο γερμανικός στρατός ανέτοιμος… λόγω Ουκρανίας - Δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ

Ο γερμανικός στρατός ανέτοιμος… λόγω Ουκρανίας - Δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ
Η Γερμανία είχε υποσχεθεί να παράσχει μια ετοιμοπόλεμη δύναμη 16.500 στρατιωτών στη Συμμαχία έως το 2025
Σχετικά Άρθρα
Ανέτοιμος και ανίκανος να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του ΝΑΤΟ εμφανίζεται ο γερμανικός στρατός.
Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild αναφέρει πως ο διοικητής των χερσαίων γερμανικών δυνάμεων, αντιστράτηγος Alfons Mays ενημέρωσε την ηγεσία της Bundeswehr (Ένοπλες Δυνάμεις Γερμανίας) ότι η Γερμανία δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ και ότι μόνο μερικώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έως το 2025.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Mays με έκθεση του στις αρχές Μαρτίου ενημέρωσε τη στρατιωτική ηγεσία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χερσαίες δυνάμεις της Γερμανίας.

Ανέτοιμο το στράτευμα

Στην έκθεση του ο Mays επισημαίνει ότι η μαχητική ετοιμότητα όλων των χερσαίων δυνάμεων της Γερμανίας θα μπορούσε να μειωθεί λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης και της πρόβλεψης για τη συνέχιση της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού και τη διάθεση χρόνου για την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών.

Η δέσμευση για μεραρχία 16.500 στρατιωτών

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία έχει δεσμευτεί να διαθέσει στο ΝΑΤΟ μια μεραρχία 16.500 στρατιωτών, πλήρως εξοπλισμένη έως το 2025.
Όπως επισημαίνεται, όσον αφορά το προσωπικό, αυτό προβλέπεται να στελεχωθεί κατά 79%, αν και γίνεται λόγος για τεράστιες ελλείψεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό, οι οποίες δεν πρόκειται να καλυφθούν στο άμεσο μέλλον.
«Ακόμη και αν στραφούμε τώρα στα αποθέματα όλων των χερσαίων δυνάμεων, θα έχουμε στη διάθεση μας λιγότερο από το 60% του απαραίτητου εξοπλισμού» αναφέρει στην έκθεση του ο Mays, ο οποίος μάλιστα σημείωσε και την έλλειψη που παρατηρείται στο σκέλος των επικοινωνιών, θέμα που εξακολουθεί να συζητείται στη γερμανική Βουλή.

Καμία αντοχή

«Παρά τις προσπάθειες, η μαχητική ικανότητα της μεραρχίας μέχρι το 2025 θα είναι περιορισμένη.
Η έλλειψη πόρων, η υποστήριξη της Ουκρανίας και η εφαρμογή των σχεδίων του ΝΑΤΟ οδηγούν γενικά σε σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση άλλων μονάδων των χερσαίων δυνάμεων» επισημαίνει ο Mays τονίζοντας ότι αν δεν διορθωθεί η κατάσταση, ο στρατός «δεν θα αντέξει σε μάχες υψηλής έντασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης