Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις κατά του εξοπλισμού του καθεστώτος του Κιέβου και του ΝΑΤΟ στη Γερμανία

Διαδηλώσεις κατά του εξοπλισμού του καθεστώτος του Κιέβου και του ΝΑΤΟ στη Γερμανία
Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πορειών ειρήνης του Πάσχα που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε πάνω από 100 γερμανικές πόλεις
Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια μαζική συγκέντρωση ενάντια στις παραδόσεις όπλων στο καθεστώς του Κιέβου και για ειρηνευτικές συνομιλίες για την ταχύτερη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης στο Βερολίνο το Σάββατο 8 Απριλίου 2023.
Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πορειών ειρήνης του Πάσχα που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διάφορες γερμανικές πόλεις.
Στις συγκεντρώσεις αυτές αφορύν αντιδρασεις για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, τους πολέμους και τη χρήση όπλων, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.
In Zeiten des Krieges: Warum der Frieden so umkämpft ist
Σύμφωνα με τους διοργανωτές από το εθνικό δίκτυο Friedenskooperative, περίπου 3.000 άτομα συμμετείχαν.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 13.00. σε μια από τις πλατείες της γειτονιάς Wedding του Βερολίνου όπου είχε στηθεί μια αυτοσχέδια σκηνή. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατέβηκαν στον κεντρικό δρόμο του Γάμου φέροντας ταμπέλες με συνθήματα «Για συνεργασία και φιλία με τη Ρωσία», «Ειρήνη - τώρα», «Διπλωματία, όχι όπλα», «ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - φύγετε από την Ουκρανία», «Ενάντια στις παράλογες κυρώσεις, φθηνή ενέργεια τώρα» και «Τα τανκς δεν φέρνουν ποτέ ειρήνη».
Η ασφάλεια διασφαλίζεται από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.
What happened in the Russia-Ukraine war this week? Catch up with the  must-read news and analysis | Ukraine | The Guardian
Thousands protest in Berlin against giving weapons to Ukraine | Germany |  The Guardian
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι πορείες έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 100 γερμανικές πόλεις και κωμοπόλεις με κεντρικό θέμα την τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία, την απειλή πυρηνικού πολέμου και κατά των στρατιωτικών δαπανών.
Τόνισαν ότι «οι καθημερινοί θάνατοι και οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν».«Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να γίνει πιο ενεργή και να ξεκινήσει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες», τόνισε το δίκτυο καλώντας για κατάπαυση του πυρός, ειρηνευτικές συνομιλίες και τη συμμετοχή της Γερμανίας στην «ειρηνευτική πρωτοβουλία της Κίνας».
Protest in Berlin over arming Ukraine against Russia draws thousands |  Reuters
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης