Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση - σοκ για το αληθινό κόστος των εμβολίων - Ποιοι έζησαν «πόλεμο του Βιετνάμ», εκατοντάδες δισεκ. στον... «αέρα»

Έκθεση - σοκ για το αληθινό κόστος των εμβολίων - Ποιοι έζησαν «πόλεμο του Βιετνάμ», εκατοντάδες δισεκ. στον... «αέρα»
«Ακριβό μου εμβόλιο» - Έκθεση δίνει εικόνα του μεγέθους της ζημιάς των εμβολίων στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Μια νέα έκθεση εκτιμά ότι οι ζημιές από το εμβόλιο COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022 μόνο, οδήγησαν σε πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους να υποστούν σοβαρές παρενέργειες με κόστος σχεδόν 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομία, υπολογίζοντας σε αυτό το ποσό μόνο όσους έχουν υποστεί τις πιο... «ελαφρές» και αναστρέψιμες παρενέργειες.
Τα αυστηρά στοιχεία προέρχονται από μια έκθεση της Phinance Technologies, μιας παγκόσμιας εταιρείας μακροοικονομικών επενδύσεων που συνιδρύθηκε από τον πρώην διαχειριστή χαρτοφυλακίου BlackRock Edward Dowd.
«Οι αριθμοί είναι συντηρητικοί», είπε ο Dowd σε ένα tweet, προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις για την οικονομική ζημιά αποκλείουν τις αρνητικές επιπτώσεις όπως η απώλεια παραγωγικότητας λόγω της παρουσίας των ανθρώπων στις δουλειές τους αλλά εργαζόμενοι με μειωμένη ικανότητα.

Επίσης, δεν αποτυπώνεται στην προβολή ο αντίκτυπος της επαγγελματικής εξουθένωσης στους εργαζόμενους που αναλαμβάνουν τη χαλάρωση από υπαλλήλους που έχουν τραυματιστεί από εμβόλια, ούτε τυχόν επιπτώσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού που σχετίζονται με επιβλαβείς παρενέργειες του εμβολίου στους εργαζόμενους.
Η μελέτη, που ονομάζεται «Έργο: Η Ζημία των Εμβολίων» (Vaccine Damage Project), προσπάθησε να μετρήσει τόσο τον οικονομικό αντίκτυπο όσο και το ανθρώπινο κόστος των παρενεργειών από το εμβόλιο COVID-19.
Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτίμηση των οικονομικών και ανθρώπινων επιπτώσεων προέρχονται από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα Ηνωμένα Έθνη και μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας επιστημονικής δημοσίευσης με αξιολόγηση από ομοτίμους για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από Εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA COVID-19, σύμφωνα με τον ιστότοπο του έργου.

Ανθρώπινο Κόστος

Το ανθρώπινο κόστος της ζημίας από τα εμβόλια υπολογίστηκε σε 26,6 εκατομμύρια ανθρώπων που υφίστανται παρενέργειες σοβαρές , 1,36 εκατομμύρια αναπηρίες και περίπου 310.000 παραπάνω θανάτους, από όσους νόσησαν και έχασαν την ζωή τους.
Η έκθεση κρατά μια επιφύλαξη όσον αφορά στα στοιχεία που καταλήγουν στα παραπάνω νούμερα
Για την εξήγηση των επιπτώσεων όπως η αύξηση των αναπηριών, για παράδειγμα, η έκθεση εξηγεί πως έκανε χρήση μιας επισκόπησης παλαιότερων εκθέσεων για τη σύγκριση του αριθμού των ατόμων στο πολιτικό εργατικό δυναμικό με αναπηρία και του σωρευτικού ποσοστού των χορηγούμενων δόσεων εμβολίου COVID-19.
«Η επισκόπηση R2 είναι κοντά στο 90% που αποτελεί ένδειξη για μια ισχυρή σχέση», αναφέρει η έκθεση.

Oι millennials βίωσαν έναν πόλεμο του Βιετνάμ το δεύτερο μισό του 2021

«Πρέπει πάντα να εξετάζουμε άλλους εξωτερικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την αύξηση των αναπηριών και που σχετίζονται επίσης με τα δεδομένα εμβολιασμού.
Αυτό συνήθως δηλώνεται ως «η συσχέτιση δεν είναι αιτιότητα».
«Ωστόσο, ελλείψει άλλων επεξηγηματικών παραγόντων και ισχυρών ιατρικών αποδείξεων ότι τα εμβόλια προκαλούν τραυματισμούς και θανάτους, πρέπει κανείς να εξετάσει τη σχέση σοβαρά», προσθέτει.
Άλλες σημειώσεις στη μελέτη που σχετίζονται με τη μεθοδολογία, είναι σχεδόν στο ίδιο πνεύμα, σημειώνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις «ισχυρή» συσχέτιση μεταξύ της διάθεσης εμβολίων και των διαφόρων βλαβών.
Ο Dowd πέρυσι πυροδότησε διαμάχη για τον ισχυρισμό ότι υπήρξε αύξηση 84% στην υπερβολική θνησιμότητα το 2021 μεταξύ ατόμων ηλικίας 25 έως 44 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της κυκλοφορίας του εμβολίου για τον COVID-19.
«Από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο, με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και τις ενισχυτικές δόσεις, υπήρξαν 61.000 παραπάνω θάνατοι μεταξύ των millenials (άνθρωποι ηλικιών 27-42 ετών που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 - 1996)
Βασικά, οι millennials βίωσαν έναν πόλεμο του Βιετνάμ το δεύτερο μισό του 2021», είπε ο Dowd στο «War Room: Pandemic» του Steve Bannon τον Μάρτιο του 2022.
Ενώ οι υπερβολικοί θάνατοι πράγματι αυξήθηκαν κατά περισσότερους από 60.000 εκείνο το έτος...

...ορισμένοι ειδικοί αμφισβήτησαν τη σύνδεσή τους με τα εμβόλια.

«Δεν διαφωνώ με το γεγονός ότι η πανδημία ευθύνεται για έναν τεράστιο αριθμό επιπρόσθετων θανάτων στις ΗΠΑ και ότι οι ενήλικες ηλικίας 25-44 ετών επηρεάστηκαν βαθιά», δήλωσε ο Steven Woolf, επίτιμος διευθυντής του Κέντρου Κοινωνίας και Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια, δήλωσε στο Associated Press εκείνη την εποχή.
«Αλλά είναι γελοίο να αποδίδεται αυτή η καταστροφή στα υποχρεωτικά εμβόλια και τις ενισχυτικές δόσεις».
Ωστόσο, υπήρξαν μελέτες που υποδεικνύουν μια ισχυρότερη αιτιολογική σύνδεση από μια απλή συσχέτιση μεταξύ των εμβολίων κατά του COVID-19 και των υπερβολικών θανάτων.
Μια αυστραλιανή μελέτη προτείνει ότι οι επιπλέον θάνατοι προκλήθηκαν από το εμβόλιο για τον COVID-19, με βάση ένα σύνολο κριτηρίων εννέα παραγόντων που προορίζεται να καθορίσει εάν μια παρατηρούμενη επιδημιολογική συσχέτιση είναι αιτιολογική.
Μια άλλη πρόσφατη μελέτη επιπρόσθετων θανάτων διαπίστωσε ότι οι άμεσες επιπτώσεις της ασθένειας COVID-19 προκάλεσαν το 84% των συνολικών επιπλέον θανάτων, αλλά ότι η υπερβολική θνησιμότητα μεταξύ των ατόμων ηλικίας 45 ετών και κάτω δεν μπορούσε να αποδοθεί στην ασθένεια, παρά μόνο στον εμβολιασμό.
Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι μόλις το 30% των συνολικών επιπρόσθετων θανάτων μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-44 ετών συνδέονται με τον COVID-19, με τους ερευνητές να προτείνουν ότι οι παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία, όπως τα lockdown, εξηγούν καλύτερα τους υπερβολικούς θανάτους.

Οικονομικό Κόστος

Το Vaccine Damage Project υπολόγισε ότι το οικονομικό κόστος των ζημιών από το εμβόλιο COVID-19 ανήλθε συνολικά στα 147,8 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο αναλύθηκε σε παρενέργειες (89,9 δισεκατομμύρια δολάρια), αναπηρίες (52,2 δισεκατομμύρια δολάρια) και υπερβολικούς θανάτους (5,6 δισεκατομμύρια δολάρια).
Το υψηλότερο οικονομικό κόστος συνδέεται μόνο με τις ηπιότερες βλάβες του εμβολίου, καθώς αυτό επηρέασε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ανέφερε η έκθεση.
«Τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα είναι τεράστια», είπε ο Dowd σε ένα tweet, υποδηλώνοντας ότι ο πραγματικός αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος.
Για να τονίσει περαιτέρω τον οικονομικό αντίκτυπο, ο Dowd σημείωσε ότι η Pfizer και η Moderna, οι κορυφαίοι κατασκευαστές εμβολίων για τον COVID-19, ανέφεραν συνδυασμένα έσοδα από τα εμβόλια COVID-19 το 2022 περίπου 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Για κάθε 1 δολάριο που έφτιαχναν κόστιζε στην οικονομία των ΗΠΑ 13 δολάρια», ανέφερε ο Dowd σε tweet.
«Υψηλή η αρνητική κοινωνική απόδοση της επένδυσης», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο για την απόδοση της επένδυσης.
Η έκθεση ζητούσε να παρακολουθείται ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος των βλαβών του εμβολίου, καθώς αυτό ισοδυναμεί με «σημαντικό» οικονομικό κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης